Gentse Queer Pride uitgesteld naar latere datum vanwege coronavirus.De tweede editie van de Gentse Queer Pride gaat door de coronavirus epidemie dit jaar niet door. De organisatie heeft het evenement meteen naar volgend jaar verplaatst.

In mei 2019 ging de allereerste editie door van de Queer Pride. Deze ging door in de omgeving van de Vrijdagmarkt en het Anseeleplein. De Queer Pride was géén bonte optocht van feestende holebi's en transgenders. Het was weliswaar geen 'gewoon' evenement, maar wel een evenement waarbij men zich afzette tegen het al te commerciële gehalte van Prides waarbij de festiviteiten de bovenhand nemen op het protest en de kritische boodschap op de achtergrond raakt of zelfs volledig verdwijnt. Een verslag van de eerste Queer Pride kan je via een link onderaan lezen.

De tweede editie van de Gentse Queer Pride gaat dit jaar dus niet door. Door de crisis rond het coronavirus is besloten dat het evenement door zal gaan op 15 mei 2021. Er zou dit jaar nog wel een benefiet komen voor de tweede editie.

Eerder werden zowel de Belgian Gay Pride in Brussel als de Mister Gay Belgium verkiezing al verplaatst naar een latere datum dit jaar. De jaarlijkse Antwerp Pride blijft vermoedelijk doorgaan op de geplande datum van 5-9 augustus. Wereldwijd werden er al tal van Prides afgelast of uitgesteld.
LEES OOK
VERSLAG VAN DE EERSTE QUEER PRIDE TE GENT - MEI 2019
ZES ONLINE HOLEBI & TRANS+ EVENEMENTEN OM LEED ROND CORONAVIRUS TE VERZACHTEN
MISTER GAY BELGIUM VERKIEZING VERPLAATST NAAR NIEUWE DATUM VANWEGE CORONAVIRUS
OPGELET BELGIAN PRIDE 2020 VERPLAATST NAAR NIEUWE DATUM VANWEGE CORONAVIRUS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 12 April, 2020 en 4570 keer gelezen.