Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.Nu Bernie Sanders de handdoek in de ring heeft gegooid blijft er nog maar één presidentskandidaat over om het op te nemen tegen huidig president Donald Trump, 73. Deze tegenstander is de Democraat Joe Biden, 77.

Wat belooft Biden te doen voor holebi's en transgenders? Zoals veel andere, ondertussen voormalige democratische kandidaten heeft Biden een uitgebreid beleidsplatform voor de holebi & transgender gelijke rechten uitgewerkt. Vast staat dat Biden veel werk zal hebben om meer dan honderd anti holebi & transgender maatregelen en wetten die Trump en zijn regering de afgelopen vier jaar invoerde terug te draaien.

Op het platform beloofd Biden alvast om zijn uitvoerende macht te gebruiken om onmiddellijk de discriminerende acties van de Trump-Pence administratie ongedaan te maken wanneer hij aantreedt als president, waarbij non-discriminatie regels die holebi's en transgenders beschermen weer van kracht zullen worden en waarbij wetten rond religieuze vrijheid opnieuw zullen worden afgeschaft. Ook het verbod op transgenders in het leger wil Biden meteen terug draaien.

Verder belooft hij de Equality Act, een wetsvoorstel om discriminatie van holebi's & transgenders in alle 50 staten te verbieden de hoogste wetgevende prioriteit te geven tijdens zijn eerste 100 dagen in functie. Ook beloofd hij gender herkenning te stimuleren, zodat elke transgender of niet-binaire persoon de mogelijkheid heeft om zijn geslachtsmarkering te veranderen in M (Male), F(Female) of X. op overheidsidentificaties, paspoorten en andere documentatie".

Ook zal hij de handhaving van wetten tegen haatmisdrijven stimuleren en federale middelen gaan inzetten om geweld tegen transgenders, met name niet blanke transgenders te voorkomen. (In de VS zijn vooral niet blanke transgender vrouwen het slachtoffer van haatmisdrijven en moorden). Verder wil Biden ook nog een verbod op conversie therapie in alle 50 staten. In tegenstelling tot Trump vernoemd Biden regelmatig holebi & transgender rechten in zijn campagne speeches. Trump heeft bovendien nooit een beleidsplan inzake holebi & transgender gelijke rechten gepubliceerd. En was enkele jaren geleden zelfs de allereerste Amerikaanse president ooit die aanwezig was op een grote anti holebi & transgender meeting waar hij ook een toespraak gaf.

Verder beloofd hij op zijn platform rond holebi en transgender gelijke rechten, een postje voor te behouden voor voormalig presidentskandidaat en openlijk homo Pete Buttigieg.

Wat deed Biden al voor holebi's en transgenders?
Biden, die tussen 2008 en 2016 vice-president van Barack Obama was, verdiende een reputatie als een solide voorstander van holebi & transgender+ rechten en pleitte voor gelijke rechten zowel in de VS als over de hele wereld. Biden werd gecrediteerd met het dwingen van Barack Obama betreffende het homohuwelijk in 2012, door gelijkheid te steunen in een tv-interview terwijl Obama toen nog steeds geen officieel standpunt had ingenomen.

In 2014 steunde Biden ook een uitvoeringsbevel dat discriminatie van holebi's en transgenders op de werkplek verbood, voordat de president reageerde op oproepen tot actie. Biden schreef later nog geschiedenis toen hij het eerste huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht liet door gaan in zijn officiële residentie bij de US Naval Observatory. Aan het einde van zijn ambtstermijn als vice-president onthulde Biden dat hij inloopacties had met ten minste vier staatshoofden nadat hij tijdens officiële vergaderingen hun anti holebi & transgender wetten had aangevochten.

In 2017 kreeg Biden de inaugurele LGBT + -heldenprijs tijdens het holebi & transgender gala van het Democratisch Natinaal Comité. In dat zelfde jaar maakte hij zorgen voor gelijkheid van holebi's en transgenders een van de belangrijkste onderdelen van zijn non-profitorganisatie 'Biden Foundation' waarbij hij onder andere campagne voerde tegen conversie therapie.

Wie het volledige holebi & transgender gelijke rechten beleidsplan van Biden wil lezen => Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 09 April, 2020 en 3961 keer gelezen.Reageer op dit bericht: