Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.Ook Sir Elton John, 73, zet zich in voor de strijd tegen het coronavirus door recent een noodfonds van ruim 815.000 pond (ongeveer 925.497 euro), aangelegd voor hiv-patiënten.

Nu hiv-zorg gecompliceerder wordt in het licht van COVID-19, heeft de Elton John AIDS Foundation 815.000 pond toegezegd voor hiv-medicijnen, testen en preventieve behandeling. Elton zei dat het fonds ervoor zou zorgen dat de eerstelijnspartners van de stichting goed kunnen reageren op de effecten van het coronavirus en om zodoende diegenen met hiv kunnen beschermen.

"Al bijna 30 jaar geeft mijn stichting prioriteit aan de meest kwetsbare mensen voor hiv om de aids-epidemie te beëindigen, en daar zetten we ons ook voor in tijdens de COVID-19-crisis", kondigde de 73-jarige Britse poplegende aan in een video gedeeld op sociale media. "Het distribueren van medicijnen, testen en preventieve behandeling is niet zo eenvoudig als een paar weken geleden", legt hij uit.

“Dus ons nieuwe COVID-19, (wat verantwoordelijk is voor het coronavirus) noodfonds zal eerstelijnspartners helpen om zich voor te bereiden op en te reageren op de pandemie en de effecten ervan op hiv-preventie en zorg voor de meest kwetsbare gemeenschappen. We moeten de vaart erin houden, anders kunnen de gevolgen rampzalig zijn voor mensen met hiv en andere infectieziekten, 'voegde hij eraan toe. We zijn bij je, we denken aan je en we laten niemand achter. '

Elton heeft zich in eerder al in de coronavirus hulpverlening gestort en organiseerde vorige week een met sterren bezaaid liefdadigheidsconcert vanuit zijn huis in LA. Het iHeart Living Room Concert for America bracht enkele van de grootste namen in de muziek samen, met optredens van Billie Eilish, de Backstreet Boys, Alicia Keys, Shawn Mendes, Lizzo, Camila Cabello, Sam Smith, Demi Lovato en Mariah Carey. Alle opbrengsten gingen naar twee Amerikaanse liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor de coronavirushulp.

Elton John Aids Foundations en het Frankie Knuckles Fund
Het Elton John Aids Foundation werd in 1992 opgericht in de Verenigde Staten en in 1993 in het Verenigd Koninkrijk, en bracht al meer dan 600 miljoen dollar (555.298.560,00 euro) op in strijd tegen hiv-aids.
In 2015 richtte John het Frankie Knuckles Fund op in nagedachtenis van Chicago DJ Frankie Knuckles die in 2014 op 59- jarige leeftijd overleed ten gevolge van complicaties van zijn diabetes. Hij speelde een niet te onderschatte rol in het ontstaan van housemuziek, en hij zette zich gedurende zijn leven ook volop in om bewustzijn te creëren over het hiv-virus binnen de zwarte gemeenschap en riep iedereen op steeds veilig te vrijen. Het Frankie Knuckles fonds zet zich specifiek in voor zware mannen in het VK, de VS en Afrika die getroffen zijn door het HIV-virus. Dat dit nodig is bewijzen de cijfers: 'zwarte mannen (hetero, homo, bi...) lopen nog steeds een zeer hoog risico op hiv. Ze hebben 40% meer kans dan blanke mannen om laat de diagnose hiv te krijgen. Dit is met name gevaarlijk omdat mensen die laat met hiv worden gediagnosticeerd 10 keer meer kans hebben om aan aids te overlijden.'
LEES OOK
ELTON JOHN WON OSCAR EN VERENIGDE ZICH OPNIEUW MET EMINEM + 2 VIDEO'S
HOMO'S KUNNEN CORONAVIRUS PATIENTEN REDDEN MAAR MOGEN DAT NIET
CORONAVIRUS BELGIE HEB GEEN SEKS EN OPGELET VOOR BEPAALDE SOA'S
NBA SPELER DIE IN 2014 GESCHIEDENIS SCHREEF, EN VRIEND BESMET MET CORONAVIRUS
HOLEBI'S EN TRANS DOOR 3 RISICO FACTOREN MEER VATBAAR VOOR CORONAVIRUS
7 UITSPRAKEN WAARIN MEN CLAIMT DAT CORONAVIRUS SCHULD IS VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 06 April, 2020 en 3986 keer gelezen.Reageer op dit bericht: