Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.De Britse kinder- jeugdboeken en detective schrijfster Jacqueline Wilson is zopas op 74-jarige leeftijd uit de kast gekomen, en gaf daarbij toe dat ze al 18 jaar samen is met haar vriendin.

De schrijfster sprak nooit eerder in het openbaar over haar liefdesleven, maar koos er nu voor dit te doen door het boek 'Love Frankie' dat in augustus van dit jaar als haar 111e boek verschijnt. Het verhaal gaat over het meisje Frankie dat verliefd wordt op Sally het mooiste meisje van de klas.

Ze vertelde The Guardian dat ze haar 'hart en ziel' in het verhaal heeft gestopt en zei: "Ik wist dat het een klein licht zou schijnen op mijn eigen privéleven. Ik kwam eerder nog niet uit de kast. Al is het voor velen oud nieuws, zelfs de oudste kennis weet hoe het zit. Maar publieklijk heb ik het nog niet eerder gezegd. Iedereen heeft altijd goed of niet gereageerd, behalve mijn moeder, zij kon het niet aan."

De schrijfster ontmoete haar vrouw Trish op een feestje in de jaren 50. Jacqueline Wilson is auteur van enkele van de meest geliefde kinderboeken van het VK, waaronder ‘The Story of Tracy Beaker’, ‘Hetty Feather’, ‘Girls in Love’ en ‘The Illustrated Mum’. Haar romans gaan vaak over complexe thema's als adoptie, echtscheiding en psychische aandoeningen, die worden beschreven in termen die herkenbaar en beheersbaar zijn voor jongere lezers.

Door de jaren heen is haar vaak gevraagd waarom ze niet meer heeft geschreven over holebi of transgender personages. Ze vertelde The Guardian dat dit kwam omdat ze verhalen vertelde over kinderen met problemen, en ze zag helemaal geen probleem met holebi zijn. Ze voegde eraan toe dat ze zichzelf niet ziet als een mentor voor jonge mensen die worstelen met hun geaardheid. "Ik denk niet dat meisjes ooit een grijsharige, rimpelige schrijfster als rolmodel zouden willen als ze zich goed zouden willen voelen over misschien lesbisch of homo zijn," zei ze. "Ik weet zeker dat ze veel meer glamoureuze voorbeelden zouden kunnen vinden."

Wilson is niet de eerste die op veel latere leeftijd uit de kast komt. Eerder kwamen al in het holebi info nieuws enkele coming outs van oudere holebi én transgender beroemdheden, waarvan hier onder een lijstje:

Op oudere leeftijd uit de holebi of transgender kast:
- In 2012 kwam Amerikaans actrice Joanna Johnson op de leeftijd van 50 uit de lesbische kast.
- In 2013 kwamen vier oudere homo acteurs uit de kast:
Amerikaans acteur Jim Nabors was toen 82.
Canadees acteur Victor Garber was toen 64.
Amerikaanse legendarische platenbaas Clive Davis was toen 80.
Amerikaans Mexicaanse acteur Sebastian Ligrade was toen 60.
- In 2014 kwam Amerikaans worstelkampioen Pat Patterson op de leeftijd van 73 jaar uit de kast.
- In 2015 kwam Amerikaans acteur zanger danser Joel Grey op de leeftijd van 82 uit de homo kast.
- In 2017 kwamen twee oudere beroemde homo's uit de kast:
Canadees acteur Gordon Thomson was toen 72.
Brits presentator Colin Jackson was toen 50.
Transgender coming outs:
- 2014 Brits voormalig bokslegende Frank Maloney toen 61 kwam uit de transgender kast als Kellie Maloney.
- 2015 Amerikaans voormalig wereldrecordhouder tienkamp Bruce Jenner kwam uit de transgender kast op de leeftijd van 65 als Caitlyn Jenner.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April - 2020.

Dit bericht is gepost op 05 April, 2020 en 4263 keer gelezen.Reageer op dit bericht: