Nog steeds voelen Nederlandse holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.In vergelijk met vijf jaar geleden voelen meer leerlingen en studenten in Nederland zich gediscrimineerd, vooral bij jongeren die holebi (homo, lesbisch, biseksueel) of transgender zijn is er sprake van een toename.

Dat blijkt uit het rapport 'Ervaren discriminatie in Nederland II' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), dat werd uitgevoerd in opdracht van het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Uit dat rapport blijkt onder andere dat het bij discriminatie vaak gaat om geweld en bedreiging. Ook steeds meer studenten melden dat ze seksueel lastig worden gevallen. Vooral studenten die holebi transgender of een migratie achtergrond hebben zijn hier volgens het rapport slachtoffer van. Onder holebi en transgender studenten geeft ruim 8 procent aan dat ze gestopt zijn met school vanwege discriminatie. Bij andere jongeren ligt dat percentage tussen de 2 en 3 procent.

Verder blijkt er nog steeds veel discriminatie op grond van gender, beperking en migratie achtergrond, waarbij opvallend Turkse en Marokkaanse Nederlanders, hoewel ze nog behoren tot de groepen met hoogste percentages discriminatie, toch minder discriminatie ervaren dan vijf jaar geleden.

Voor Astrid Oosenbrug, voorzitter van de Nederlandse holebi & transgender federatie het COC, zijn de cijfers geen verrassing. Zij wil dat het kabinet de eisen voor de aanpak van holebi en transgender discriminatie op school aanscherpt en dat docenten in hun opleiding verplicht moeten leren hoe discriminatie aan te pakken.

LEES OOK
NOG TAL VAN REFORMATORISCHE SCHOLEN ZIJN TEGEN HOMOSEKSUALITEIT
NEDERLANDSE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS VOELEN ZICH ONVEILIG
MEERDERHEID HOLEBI & TRANSGENDER ASIELZOEKERS HEEFT TE MAKEN MET GEWELD IN NEDERLAND

Bron: rtlnieuws.nl

Dit bericht is gepost op 03 April, 2020 en 3546 keer gelezen.Reageer op dit bericht: