Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.Dit is géén 1 april grap.


Brad Little Amerikaans republikeins gouverneur van de staat Idaho heeft zopas twee anti transgender wetten ingevoerd waarvan de tweede wordt beschouwd als de meest anti transgender wet van de Verenigde Staten. 'Er is al geen bescherming tegen discriminatie voor transgenders in de door de republikeinen gedomineerde staat, en de twee wetten tasten hun basisrechten nog verder aan', aldus mensenrechten activisten.

Gouverneur Little tekende allereerst wet HB509. Deze wet verbied transgenders hun gender legaal te laten aanpassen op hun geboorte certificaat, een gevolg van een uitspraak van de federale rechtbank. De wet stelt: 'Dat de staat elke wijziging van geslachtsmarkeringen zal verbieden en alleen een zogenaamde op biologie gebaseerde definitie als gender zal erkennen, gebaseerd op onveranderlijke biologische of fysiologische kenmerken met name de chromosomen en interne en externe reproductieve anatomie'.

De tweede wet door gouverneur Little ondertekend is wet HB500. deze verbied scholen en colleges transgender meisjes deelnemen aan meisjes sportteams. In de wet staat letterlijk: 'Meisjes van wie het geslacht betwist wordt zullen medisch bewijs moeten tonen van hun interne en externe reproductieve anatomie. En leerlingen die denken dat ze benadeeld worden door hun transgender klasgenoten kunnen naar de rechtbank trekken voor dwangmaatregelen, schadevergoedingen en alle andere wettelijke voorzieningen inzake het benadeeld zijn door een transgender klasgenoot.'

Holebi- transgender- en mensenrechten activisten vrezen voor nog meer problemen voor transgender jongeren. 'We weten al dat 84% van de transgender studenten te maken heeft met intimidatie, pesterijen en uitsluiting op school. En we weten dat meer dan de helft van de transgender studenten in het afgelopen jaar een of meerdere keren zelfmoord overwoog. Deze wetten zullen alles nog erger maken. Scholen horen veilig te zijn voor alle studenten, maar deze wetten zorgen er voor dat ze nog meer zullen worden gepest en uitgesloten," aldus een plaatselijke transgender organisatie.
LEES OOK
REPUBLIKEIN KOMT MET WET DIE TRANS KINDEREN & JONGEREN VERBIED TE SPORTEN OP SCHOOL
TRUMP REGERING ZEGT TRANS MEISJES ZIJN GEEN MEISJES EN TRANS JONGENS ZIJN GEEN JONGENS
PUBERTIJDS BLOKKERS ZIJN LEVENSNOODZAKELIJKE MEDICATIE VOOR TRANSGENDER TIENERS
TIEN TAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANSGENDER WET INVOEREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 01 April, 2020 en 4118 keer gelezen.Reageer op dit bericht: