Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.Oudere holebi's en transgenders lopen een bijzonder risico in deze tijden van het coronavirus, omdat ze vaker alleen wonen en een slechtere gezondheid hebben dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Dat bleek eerder al meermaals uit verschillende onderzoeken.

En net daarom, verzamelden Britse vrijwilligers uit de holebi en transgender gemeenschappen zich om voedsel te bezorgen, kwetsbare ouderen te bellen en zelfs begrafenisfondsen op te halen, want velen hebben geen familie en de weinige vrienden die ze eerder konden ontmoeten zitten net als zij zelf in quarantaine vanwege de coronacrisis.

'We hebben geld nodig om onze buren te begraven; dat is de realiteit van de situatie ', zegt Carla Ecola, die The Outside Project runt, een holebi en transgender daklozenopvang in Londen. Samen met verschillende andere belangengroepen vraagt Ecola een overheidssubsidie van 20.000 pond om een begrafenisfonds op te richten voor holebi en transgender senioren zonder familieondersteunende netwerken.

Ze is een van de pleitbezorgers van Britse holebi's en transgenders die op zoek zijn naar ondersteuning op maat voor holebi en transgender ouderen tijdens het coronavirus, die mogelijk niet bereid zijn hulp te zoeken bij liefdadigheids- en hulpverleningsdiensten die beschikbaar zijn voor de bredere gemeenschap. "Ze hebben vaak meer last van discriminatie, en nu ze zich kwetsbaar voelen durven ze geen contact maken met de algemene hulverlening. En omdat veel holebi en transgender ouderen in de jaren 80 en 90 partners en vrienden aan aids hebben verloren, heeft 60% van de holebi en transgender senioren nu geen gezelschap meer, zo bleek eerder uit onderzoek. Het is niet verwonderlijk dat de pandemie voor veel mensen die deze tijd hebben meegemaakt, trauma's terug boven brengt, vooral omdat hun eenzaamheid wordt verergerd door persoonlijke diensten in de gemeenschap die gedwongen worden te sluiten. En daarom moeten we onze ouderen helpen", aldus Ecola.

"De nood is erg hoog", zegt David Vincent, hoofd van de programma's bij de liefdadigheidsinstelling SAGE in Nottingham. "Discriminatie heeft ook hun werkgelegenheid aangetast. Als gevolg hiervan hebben ze misschien niet het spaargeld of pensioen dat anderen wel hebben." SAGE helpt minstens om de dag ongeveer 2.000 kwetsbare oudere holebi's en transgenders en levert dagelijks tot 250 maaltijden. Daarnaast moedigd de organisatie de ouderen ook aan telefonisch contact op te nemen met de holebi en transgender helplijnen wanneer ze zich geïsoleerd voelen of nood hebben aan geestelijke bijstand.
Wist je dat ons landje twee organisaties telt voor holebi senioren - Beide uit regio Leuven
(via de website van Oho kan je via hun menu door klikken naar info over Kaya60plus)
OHO - Homo's vanaf 50 jaar - vrienden groep voor de iets oudere homo. - Website Oho => Klik hier
Kaya60Plus - lesbiennes vanaf 60 jaar - Facebook Kaya60Plus => Klik hier
LEES OOK
50+ EN SENIOREN BINNEN HOLEBI & TRANS GEMEENSCHAP ZIJN VAKER EENZAAM - 2019
AANDACHT VOOR HOLEBI EN TRANS SENIOREN IN BELGISCHE RUSTHUIZEN IS NOODZAKELIJK - 2019
CORONAVIRUS BELGIE SENSOA GEEFT RAAD AAN ALLE HOLEBI'S TRANSGENDERS EN HETERO'S - 2020
HOLEBI'S EN TRANS DOOR 3 RISICO FACTOREN MEER VATBAAR VOOR CORONAVIRUS - (GEEN FAKE NEWS) - 2020
7 UITSPRAKEN WAARIN MEN CLAIMT DAT CORONAVIRUS SCHULD IS VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 31 March, 2020 en 3865 keer gelezen.Reageer op dit bericht: