Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt in SingaporeEen nieuwe poging om een wet van Singapore die homoseks verbiedt, teniet te doen, is mislukt nadat een rechtbank verschillende verzoeken daarover afwees, wat een tegenslag betekende voor de inspanningen om gelijke rechten voor holebi's en transgenders te bevorderen. Al sinds 2014 probeert men de wet die homoseks verbiedt af te schaffen.

De wet uit het Britse koloniale tijdperk, wordt zelden gehandhaafd, maar campagnevoerders zeggen dat het in strijd is met de steeds modernere en levendigere cultuur van de welvarende stadstaat. Maar anderen beweren dat Singapore conservatief blijft en niet klaar is voor verandering. Ambtenaren zijn van mening dat de meesten niet voor intrekking van de wetgeving zouden zijn. De wet die in 1938 werd ingevoerd omvat een maximumstraf van twee jaar gevangenis voor homoseksuele handelingen.

De laatste poging om de wet ongedaan te maken, werd geleid door drie mensen: een gepensioneerde arts, een dj en een voorstander van gelijke rechten voor holebi's en transgenders, die een rechtszaak aanspanden om te bewijzen dat de wet ongrondwettelijk is. Maar het hooggerechtshof verwierp alle drie nadat ze ze achter gesloten deuren samen werden gehoord. Het oordeelde dat de wet geen artikelen van de grondwet schond met betrekking tot gelijkheid en vrijheid van meningsuiting.

De rechtbank oordeelde ook dat het niet afdwingen van de wetgeving niet 'overbodig' maakte. "Wetgeving blijft belangrijk om het publieke sentiment en overtuigingen weer te geven", aldus een samenvatting van het arrest. M Ravi, een advocaat van een van de klagers, vertelde verslaggevers buiten de rechtbank dat hij "zeer teleurgesteld" was. "Het is schokkend voor het geweten en het is zo willekeurig. Deze wetgeving is zo discriminerend ', zei hij.
LEES OOK
KLEINE STAP VOORUIT INZAKE GELIJKE RECHTEN HOLEBI & TRANS IN HONGKONG
INDONESIE WIL HOLEBI ZIJN VERBIEDEN IN HET HELE LAND
TOT VERBAZING VAN DE OVERHEID IS MEERDERHEID VAN CHINEZEN PRO HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart - 2020.

Dit bericht is gepost op 31 March, 2020 en 3631 keer gelezen.Reageer op dit bericht: