Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.De Library of Congress in Washington, wat de nationale bibliotheek is van de Verenigde Staten en een van de belangrijkste bibliotheken ter wereld, gaat de song: 'Y.M.C.A' van de Village People uit 1978 toevoegen aan zijn Nationaal muziek registratieregister.

De song Y.M.C.A wordt wereldwijd al jaren gezien als een van dé holebi & transgender anthems, maar ook onder hetero's is het nummer zéér populair. Het Nationaal muziek registratieregister bevat songs en albums die minstens tien jaar oud zijn en die 'cultureel, historisch of esthetisch significant' belangrijk zijn.

"Y.M.C.A", is een lied dat verwijst naar de homocruise-cultuur in atletiekcentra, werd in 1978 geschreven door Victor Willis, leider van Village People, in samenwerking met Jacques Morali, een lid dat in 1991 stierf aan een aan aids gerelateerde ziekte. Morali, die Frans was, had Willis gevraagd het doel van een Y uit te leggen, wat leidde tot de oorsprong van de track. Het nummer verscheen voor het eerst op het album Cruisin 'van het Village People. Populair in homo clubs, werd het onwaarschijnlijk een vast onderdeel van mainstream evenementen wereldwijd, samen met de populaire dans om met je armen de letters van het refrein te vormen.

"Ik had geen idee toen we 'YMCA' schreven dat het een van de meest iconische liedjes ter wereld zou worden en een vaste waarde op bijna elk huwelijk, holebi en transgender pride, feest of evenement, bar mitswa, verjaardagsfeest of sportevenement. 'Y.M.C.A' is geschreven om universele aantrekkingskracht te hebben. Of je nu homo, hetero, democraat of republikein bent, het maakt mij niet uit. Ik heb geprobeerd het op een open manier te schrijven zodat iedereen er iets in kon vinden en het aan zijn leven kon relateren," aldus Willis in een interivew met aan de San Diego Union-Tribune.

Voor de fans en voor wie graag de originele beelden uit 1978 behorende bij de populaire song bekijkt, zie hier onder de origine 'Y.M.C.A' muziek video:


LEES OOK
SOMMIGE VILLAGE PEOPLE FANS ZIJN BOOS - - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 30 March, 2020 en 3225 keer gelezen.Reageer op dit bericht: