Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'De regering-Trump heeft officieel verklaard dat zij van mening is dat transgender meisjes moeten worden behandeld als "biologische jongens" bij het sporten op school. Het Amerikaanse ministerie van Justitie steunt een rechtszaak die tot doel heeft te voorkomen dat transmeisjes op scholen in Connecticut als meisjes meedoen aan interscholastische sportcompetities.

Transfobe studenten en holebi- en transfobe organisatie
Drie middelbare scholieren in Connecticut dienden in juni 2019 een federale discriminatieklacht in, waarin ze het beleid van de Connecticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC) aanvechten om transgender studenten te laten concurreren op sportteams op basis van hun genderidentiteit. De klacht, die stelt dat transgender atleten niet mogen concurreren in de categorie die overeenkomt met hun genderidentiteit omdat het oneerlijk is voor niet transgender meisjes, werd namens de drie studenten ingediend door de religieuze en anti-trans Alliance Defending Freedom.

Christiana Holcomb, de advocaat die de drie meisjes vertegenwoordigt die de klacht hebben ingediend, zegt: "Mannen zullen altijd inherente fysieke voordelen hebben ten opzichte van vergelijkbaar getalenteerde en getrainde meisjes, daarom hebben we in de eerste plaats meisjessporten. En de overtuiging van een man over zijn geslacht neemt die voordelen niet weg."

Connecticut Interscholastic Athletic Conference
De CIAC stelt echter dat haar beleid in overeenstemming is met titel IX, die meisjes gelijke onderwijskansen biedt, inclusief het voorkomen van discriminatie op grond van gender in schoolsporten. De organisatie zei eerder: "De CIAC zet zich in om transgender student-atleten gelijke kansen te bieden om deel te nemen aan atletische CIAC-programma's die consistent zijn met hun genderidentiteit.

De CIAC heeft geconcludeerd dat het fundamenteel onrechtvaardig en in strijd met de toepasselijke nationale en federale wetgeving zou zijn om te voorkomen dat een student deelneemt aan een gender specifiek sportteam dat in overeenstemming is met de openbare genderidentiteit van die student voor alle andere doeleinden.

Trump regering
De regering Trump raakte officieel bij de zaak betrokken. Procureur-generaal William Barr heeft een belangenverklaring ingediend waarin hij tegen het beleid van CIAC pleitte. Volgens ABC schreef het Amerikaanse ministerie van Justitie in zijn aanvraag: “Volgens de interpretatie van titel IX door CIAC mogen scholen echter niet de werkelijke fysiologische verschillen tussen mannen en vrouwen verklaren. In plaats daarvan moeten scholen bepaalde biologische mannen hebben, namelijk degenen die zich publiekelijk als vrouw identificeren, die strijden tegen biologische vrouwen. Door dit te doen ontneemt CIAC die vrouwen de atletiekcompetities van hetzelfde geslacht die een van de belangrijkste prestaties van titel IX zijn."

Mensenrechtenorganisatie
ACLU (American Civil Liberties Union) heeft zich eerder uitgesproken tegen de rechtszaak en noemde het "een gevaarlijke verdraaiing van zowel wet als wetenschap om transjongeren van het openbare leven uit te sluiten".

Anti transgender vanuit foute opvattingen
In verschillende Amerikaanse staten voert men debat over het al dan niet toelaten dat transgender jongeren zich aansluiten bij een sportteam behorende bij hun "nieuwe" gender. Transfoben zijn van mening dat bijvoorbeeld een transgender meisje zich niet mag aansluiten bij een meisjes sportteam omdat ze geen echt meisje zou zijn en omdat haar biologische gender die jongen is zou kunnen misbruiken om beter te kunnen sporten wat oneerlijke concurrentie zou zijn voor niet transgender meisjes. Maar... deze mensen houden er geen rekening mee dat transgender personen hormonen nemen en jongeren pubertijdblokkers krijgen waardoor er niet langer sprake is van een oneerlijke concurrentie. Een transgender meisje heeft na verloop geen hormonen meer die behoren bij haar aangeboren gender in dit geval jongen. Net zoals een transgender jongen na verloop van tijd geen vrouwelijke hormonen meer heeft na het nemen van hormonen en pubertijdblokkers. Met andere woorden het debat zou niet mogen worden gevoerd omdat transgender meisjes / vrouwen gewoon meisjes / vrouwen zijn en transgender jongens / mannen gewoon jongens / mannen zijn.
Nuttige links
- Op zoek naar transgender informatie => (trans in Belgie) => Klik hier
- Links naar transgender organisaties (Belgie) => Klik hier
LEES OOK
PUBERTIJDBLOKKERS ZIJN LEVENSREDDENDE MEDICIJNEN VOOR TRANSGENDER TIENERS - 2020
REPUBLIKEIN KOMT MET WET DIE TRANSGENDER JONGEREN VERBIED TE SPORTEN OP SCHOOL IN TENNESSEE - 2020
VLAAMSE TRANSGENDERS MAKKELIJKER WISSSELEN TUSSEN MANNEN- EN VROUWEN VOETBAL - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 29 March, 2020 en 3861 keer gelezen.Reageer op dit bericht: