Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.Orange Is the New Black actrice Selenis Leyva, 47, die de rol speelt van Gloria Mendoza in de populaire Netflix serie die momenteel bij ons in zijn tweede seizoen te zien is op Q2, zegt dat actrice Laverne Cox, 47, die de rol speelt van Sofia in de serie, haar relatie met haar transgender zus heeft verbeterd.

Volgens Leyva heeft de openlijke transgender actrice Laverne Cox, die in de serie een transgender gevangene speelt veel veranderd in haar persoonlijke leven. "Toen ik Laverne ontmoette, herinnerde ik me dat ik dacht: 'Ik ga naar haar kijken. Ik dacht: ‘hoe gaat dit uitpakken? Wordt dit personage een respectvolle voorstelling of wordt het oppervlakkig? Laverne en ik hadden onze gesprekken, ik vertelde haar dat ik een transgender zus heb. Maar ik was zo opgewonden, niet alleen dat het personage zoveel lagen had en prachtig was geschreven, maar ook het vermogen van Laverne om haar gedachten en gevoelens over te brengen op een manier waardoor je luisterde waarvan ik wist dat het echt impact zou hebben."

Ongeveer een jaar nadat we elkaar hadden ontmoet, mocht ik Laverne een prijs uitreiken en mijn zus Marizol woonde de ceremonie ook bij. Het was voor het eerst dat ik aan de wereld, en aan iedereen vertelde dat ik een transgender zus heb. Het was ook voor het eerst dat Marizol zei; 'Ja, ik ben een transvrouw'. Het was door de serie dat Marizol nog meer zichzelf durfde zijn, en dat ik haar beter kon begrijpen."

Leyva bekende ook dat haar relatie met Marizol in het begin niet zo goed liep, en dat ze fouten had gemaakt door die uit de transgender kast kwam. "Het was pijnlijk. Ik dacht heb ik genoeg gedaan? Maar ik moest mezelf kalmeren omdat ik echt toen de tools niet had die ik vandaag de dag wel heb. Misschien had ik vroeger meer kunnen doen. Maar het is wat het is. En ondertussen begrijp ik haar veel beter en is onze zussen relatie heel sterk."

Dat de zussen relatie sterk is uit zich in het feit dat de twee samen een boek hebben geschreven. 'My Sister: How One Sibbling's Transition Changed Us Both, waarin het verhaal van hun relatie en gezinsstrijd vanuit twee verschillende perspectieven verteld wordt. Leyva vertelde ook nog dat ze erg opkijkt naar Laverne Cox en veel aan haar te danken heeft wat betreft de betere relatie met haar zus.

- Orange Is the New Black foto gallery op holebi info pinterest => Klik hier, meer (andere) foto albums zien? klik bovenaan rechts op LGBTIQ+

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 26 March, 2020 en 4087 keer gelezen.Reageer op dit bericht: