Nederlands radio presentator onder vuur na zogenaamde hiv-grap.
Zoals de meeste vast hebben gelezen of gehoord, gaat dit jaar voor het eerst in zijn 65-jarige geschiedenis het Songfestival, dat dit jaar in Nederland zou doorgaan, niet door, en dit vanwege het Coronavirus. En laat die beslissing nu net de reden zijn waarom Nederlanders op Twitter uit hun dak gingen na uitspraken van een radiopresentator.

Woensdag maakte de Nederlandse radio-dj Ruud de Wild (foto) op radio2 een 'grap' over het feit dat Songfestival niet door gaat. In zijn radioshow noemde hij een lijst met 'voordelen' op nu het liedjesfestival niet doorgaat.

Uitspraak
Zijn eerste opmerking schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Hoewel de uitspraak van een luisteraar kwam, en niet van de Wild zelf, ging het volgens de meeste luisteraars te ver. De radio presentator zei: "Het hiv-virus zal in elk geval beheerst blijven.'

Enkele twitter reacties:
'Je zal maar ruuddewild zijn en denken laat ik in deze tijden van grote onrust de homo's nog lekker een trap na geven.'

'Schaam je Ruud, echt waar. Je hebt geen idee of wel, van hoeveel shit homo’s, laat staan hiv-besmette homo’s uberhaubt al krijgen. Ga wat goeds doen in deze tijden, ga offline.'

'Het gaat wel lekker hè, met al die homofobe en transfobe “BN’ers”? Ruud die spreekt over het hiv-virus.'

Donderdag zong de radio-dj tijdens zijn show een sorry lied. “De grens opzoeken, dat is wat wij steeds doen. Soms ten kosten van goeds fatsoen. Gisteren viel de top vijf dan ook totaal verkeerd. Smakeloos, onbehouwen, niet goed over nagedacht en vooral te pijnlijk weer eens geleerd”, zong hij.

Maar vele luisteraars lieten daarna weten dat zijn 'sorry te laat komt', of dat hij dat meteen na de 'zogenaamde grap' had moeten doen.

Over het uitstellen van het songfestival
Na wekenlang overleg besloot men het liedjesfestival niet te laten door gaan en dit vanwege het coronavirus. Wanneer het dan wel doorgaat is tot de dag van vandaag nog niet duidelijk. De organisatoren zeggen dat het hen logisch lijkt het 65e Songfestival op een ander moment alsnog in Rotterdam te laten doorgaan. De beslissing het evenement te schrappen, heeft grote impact. Het Eurovisie Songfestival kent wereldwijd miljoenen fans. De live-uitzendingen trokken vorig jaar in totaal 182 miljoen kijkers op televisie. Mensen die een ticket kochten krijgen in de nabije toekomst te horen of ze hun geld terug krijgen of dat hun ticket gebruikt kan worden wanneer het Songfestival wél doorgaat.

Bron: rtl.nl & holebi info - Maart 2020

Dit bericht is gepost op 20 March, 2020 en 4704 keer gelezen.Reageer op dit bericht: