Nog tal van Nederlandse reformatorische scholen zijn tegen homoseksualiteit.Een vierde van de Nederlandse reformatorische scholen vindt dat seks alleen plaats kan vinden binnen een huwelijk tussen een man en een vrouw. Dat blijkt uit cijfers die het datajournalistiek platform Pointer van de KRO-NCRV eerder deze maand vrij gaf.

Reformatorisch onderwijs betreft onderwijs op basis van een behoudend protestants-christelijke grondslag. Hierbij wordt uitgegaan van de Bijbel als het onfeilbare Woord van God en diverse reformatorische belijdenisgeschriften. De scholen sluiten qua levensbeschouwing aan bij de zogenaamde bevindelijk gereformeerde kerken.

In Nederland zijn er 170 reformatorische scholen voor het basis- of voortgezet onderwijs. Van de 137 scholen die een schoolprofiel hebben, staan er 34 afwijzend tegenover homoseksualiteit, meldt Pointer. Het gaat hier ook om scholen die iets soortgelijks online hebben staan.

Bestuurder Pieter Moens van de Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) zegt: "Wij geloven dat op grond van de Bijbel het huwelijk en de seksualiteit daarbinnen bedoeld is voor één man en één vrouw. Voor andere relaties of samenlevingsvormen biedt de Bijbel geen ruimte." Het VGS is de vereniging waarbij de meeste reformatorische scholen zijn aangesloten. Moens geeft aan dat alle aangesloten scholen op dit punt dezelfde visie hebben. Hiermee doelt hij ook op de scholen die dit niet specifiek in hun schoolprofiel noemen.

Volgens de Nederlandse holebi & transgender federatie het COC creëert het gebrek aan uitleg van andere morele standpunten een onveilig klimaat voor holebi en transgender+ leerlingen. In de wet staat dat elke school respect en een veilig klimaat voor holebi en transgender+ leerlingen moet creëren.
LEES OOK
BIJNA ALLE BRITSE RELIGIEUZE SCHOLEN LEREN KINDEREN DAT HOLEBI ZIJN VERKEERD IS - 2018
OOK IN NEDERLAND HEBBEN HOLEBI & TRANSGENDER JONGEREN HET NOG ZWAAR OP SCHOOL - 2018

Bron: L'homo & wikipedia.

Dit bericht is gepost op 19 March, 2020 en 3999 keer gelezen.Reageer op dit bericht: