Rechter schrapt anti holebi & transgender wet betreffende praten over holebi & trans op scholen.Goed nieuws vanuit de Amerikaanse staat South Carolina. Een rechter oordeelde dat leerkrachten toch mogen praten over holebi's en transgenders op school. Daarmee wordt de staatswet geschrapt.

Hoewel dit zeer goed nieuws is, ligt de staat op heden onder vuur vanwege het feit dat Republikeinse politici een wet willen invoeren naar voorbeeld van Polen en de zogenaamde holebi & transgender vrije zones. (meer daarover via link onderaan).

De uitspraak is een grote overwinning voor studenten en docenten in de staat die de zaak voor de rechter hebben gebracht. Bovendien zal het campagnevoerders aanmoedigen in het handjevol staten die gelijkaardige wetten hebben. De staat Utah schrapte in 2017 en de staat Arizona schrapte in 2019 al de wet die leerkrachten verbied te praten over holebi's en transgenders op scholen.

De wet was dat men in South Carolina elke discussie over homoseksuele relaties in gezondheidsvoorlichting op openbare scholen verbiedt. De enige uitzondering waren leraren die het hadden over seksueel overdraagbare aandoeningen. De wet selecteerde niet alleen holebi en transgender studenten voor negatieve behandeling. Maar ook elke leraar die het had geschonden, kon worden ontslagen. Bovendien had de procureur-generaal van South Carolina de mening uitgesproken dat een rechtbank de wet waarschijnlijk ongrondwettig zou vinden.

Nu heeft de rechtbank de wet, die dateert van 1988, ingetrokken. De rechter was het ermee eens dat de discriminerende wet de gelijke beschermingseis van de Amerikaanse grondwet schond en de staatsbeambten verbood deze te handhaven. De rechtszaak was aangespannen door enkele hetero en holebi studenten met steun van enkele leerkrachten.

Het opheffen van de wet is een goede zaak voornamelijk in strijd tegen holebi- en transfobie en vooroordelen over holebi's en transgenders op scholen. Wanneer leerkrachten wel mogen les geven over homoseksualiteit en genderidentiteit worden jongere generaties meer gewend aan diversiteit en zullen ze deze ook omarmen, klinkt het. En dat dit nodig is blijkt uit het feit dat 90% van de Amerikaanse scholieren aangeeft ooit al getuige te zijn geweest van homofobisch gedrag. En dat 76% van de holebi en transgender jongeren in het afgelopen jaar al te maken kreeg met holebi- of transfobie.
LEES OOK
IN SOUTH CAROLINA WIL MEN HOLEBI & TRANSGENDER VRIJE ZONES INVOEREN NAAR POOLS VOORBEELD - 2020
21e AMERIKAANSE STAAT MET UITGEBREIDE WET TER BECHERMING HOLEBI'S & TRANSGENDERS - 2020
26e AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE + LIJSTJE - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 16 March, 2020 en 3435 keer gelezen.Reageer op dit bericht: