Britse soap vecht meer tegen homofobie in voetbalwereld dan sporters en voetbalwereld.In april van vorig jaar kon je bij holebi info al lezen dat de Britse soap Coronation Street sinds kort een homo voetballer als personage heeft en daarbij ook het thema homofobie in de voetbalwereld aanpakt. Vandaag blijkt dat Britse holebi & transgender organisaties de soap enorm prijzen om deze inzet. "Ze doen meer dan voetballers en de voetbalwereld zelf."

Ja, ook anno 2020 is het nog steeds nodig om de strijd aan te gaan tegen homofobie in de voetbalwereld. Hoewel voetbalclubs wereldwijd sinds enkele jaren steeds strenger optreden tegen homofobe fans en homofobie in het algemeen in de voetbalwereld is er nog steeds veel homofobie. Vooral in de mannen voetbalwereld. Het aantal openlijke homo prof voetballers wereldwijd blijft de dag van vandaag stranden op drie (meer onderaan bij extra). En dit tot grote tegenstelling tot binnen het vrouwen prof voetbalwereld wereldwijd, waar er honderden en meer vrouwen uit de lesbische of biseksuele kast zijn.

In Coronation Street speelt acteur Nathan Graham de rol van rijzende voetbalster James, die afgelopen zomer in de soap werd geïntroduceerd. Graham vertelde in een interview dat hij in voorbereiding op zijn rol, hij jammer genoeg geen kans kreeg om te praten met een openlijke homo prof voetballer, en dat hij daarom een gesprek had met openlijk homo rugby speler Keegan Hirst. Graham die zelf hetero is zei:

"Ik heb geleerd dat het nog steeds een groot probleem is om als homo uit de kast te komen in de voetbal- en sportwereld in het algemeen. Ik heb veel geleerd uit mij gesprek met Hirst. Ik ben ook vereerd en dankbaar dat ik het verhaal van homofobie in de voetbal wereld mocht delen met miljoenen kijkers. Ik denk dat het, zolang het maar één iemand helpt die de strijd doormaakt om het hun familie te vertellen helpt om uit de kast te komen, ik gelukkig ben."

Robbie de Santos, directeur van de holebi & transgender sport groep binnen de holebi en transgender rechtenorganisatie Stonewall zegt: "We zijn erg blij met de verhaallijn. Bovendien is het verhaal over een zwarte openlijke homo voetballer nog belangrijker in het doorbreken van taboes en het aanpakken van stereotypen". Andere Britse holebi organisaties klagen aan dat er best 'veel' mannelijke voetballers in de kast blijven waardoor het taboe minder snel de wereld uit geholpen kan worden, en dat de soap Coronation Street méér doet dan de voetballers en voetbalwereld zelf om de strijd aan te gaan tegen homofobie. Daarnaast is het volgens de organisaties anno 2020 tijd dat er meer prof voetballers uit de kast komen. "Ze kunnen een voorbeeld zijn en bijdragen tot minder homofobie," klinkt het.

Extra info - Openlijke homo voetballers
Op heden zijn er wereldwijd drie mannelijke prof voetballers uit de kast. Dat zijn: de Amerikaan Collin Martin - De Brit Liam Davis en de Zweedse in de UK geboren Anton Hysen. Eerder was er ook nog Robbie Rogers, maar die ging in 2017 op voetbal pensioen onder andere om meer bezig te zijn met zijn zoontje en dochtertje dat hij samen heeft met producent en filmregisseur Greg Berlanti.
LEES OOK
HOMOFOBIE IN VOETBAL WERELD MET HOMO VOETBALLER IN BRITSE SOAP CORONATION STREET - 2019
31 LESBISCHE & BI PROF VOETBALSTERS OP FIFA WERELDKAMPIOENSCHAP VROUWENVOETBAL - 2019
BELG VOETBALCLUB KV KORTRIJK KREEG 5000 EURO BOETE WEGENS HOMOFOBIE - 2019
DEENSE VOETBALCLUBS KREGEN GELDBOETE WEGENS HOMFOBIE VAN FANS - 2019
BELG VOETBALCLUB ANDERLECHT KREEG GEEN BOETE VOOR HOMOFOBE GEZANGEN - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 15 March, 2020 en 3432 keer gelezen.Reageer op dit bericht: