Amerikaans politicus met lange traditie van anti holebi & transgender stemmen kwam zopas uit de kast.Donderdag kwam voormalig Lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten en Republikein Aaron Schock, 38 uit de homo kast via zijn Instagram pagina. Op zich niets speciaal zal u denken, ware het niet dat Schock een lange traditie heeft van het stemmen voor anti holebi & transgender wetten.

Al vele jaren gingen er geruchten dat Schock homo zou zijn. Donderdag bevestigde hij dit op sociale media waarbij hij onder andere schreef: "Het feit dat ik homo ben, is slechts een van die dingen in het leven die expliciet moeten worden bevestigd, om elke twijfel weg te nemen en om eindelijk te bevestigen wie ik ben als persoon. In veel opzichten betreur ik de tijdverspilling omdat ik dat niet eerder had gedaan."

Schock, die van 2009 tot 2015 in het Congres diende, nam ontslag uit het congres te midden van een schandaal waarbij hij campagne geld werd misbruikt waarvan hij later werd vrijgesproken. Als Republikein van de staat Illnois bouwde hij een hoog anti holebi & transgender stem record op. Zo stemde hij tegen de wet die homo's toestaat openlijk te dienen in het leger. En stemde hij ook tegen tal van wetten die holebi's en transgenders moeten beschermen tegen haatmisdaden en liet hij weten tegen het homohuwelijk te zijn.

Jarenlang ontkende hij homo te zijn. Ooit viel hij een journalist aan en noemde diens vragen over zijn seksuele geaardheid belachelijk en ongepast. Later doken er foto's op waarbij Schock in Mexico geld stak in het onderbroekje van een mannelijke danser, waardoor de geruchten over zijn geaardheid nog meer gevoed werden.

Na zijn coming out bericht plaatste hij nog een bericht waarin hij zijn anti holebi & transgender standpunten verdedigde door te stellen dat Hillary Clinton en Barack Obama ooit ook niet voor het homohuwelijk waren. Wat betreft Obama is dit een onwaarheid, de ondertussen voormalige president sprak zich eerder gewoon nooit uit voor het homohuwelijk, maar deed dat uiteindelijk wel als eerste en enige Amerikaanse president ooit.

Schock zei verder nog dat als hij nu nog congreslid zou zijn hij voor gelijke rechten van holebi's en transgenders zou stemmen. Maar, daarbij zou de kans groot zijn dat hij zou worden terug gefloten door de partij die zoals bekend al jarenlang zijn anti holebi & transgender standpunten hoog in het vaandel draagt. Holebi activisten wijzen er op dat Schock twee weken geleden nog aanwezig was op een inzamelingsactie met president Trump.

Een kijkje op sociale media van holebi en transgender activisten toont dat Schock op weinig sympathie kan rekenen door zijn coming out. Maar, er zijn ook holebi's en transgenders die zeggen dat de man een tweede kans verdient, omdat iedereen, die dat wil, kan veranderen. Iets wat eerdere Republikeinse politici in het verleden al bewezen door bijvoorbeeld van standpunt te veranderen door de aanvaarding van een homo zoon of lesbische dochter.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 14 March, 2020 en 3104 keer gelezen.Reageer op dit bericht: