Eerste lesbisch huwelijk in Australische soap Neighbours, (bij ons pas binnen + 1 jaar te zien).De langlopende Australische soap Neighbours (bij ons ook gekend als Buren) viert zijn 35e verjaardag met de allereerste lesbische bruiloft (foto) in de soap. In de speciale aflevering van volgende week zullen Sky Mangel en Lana Crawford in het huwelijksbootje stappen. De aflevering waarvan sprake verschijnt volgende week eerst op de Australische Tv. Afleveringen in België komen volgens wikipedia 14 maanden later op tv.

Bridget Neval, die tussen 2004 en 2005 Lana Crawford speelde, wordt voor de gelegenheid herenigd met haar co-ster Stephanie McIntosh, die in 2007 de soap verliet. Neval is nu gestopt met acteren, maar zei dat ze 'geen nee kon zeggen' tegen de bruiloft. "Toen de producer van Neighbours, Jason Herbison, me belde en me vertelde dat hij Lana eindelijk wilde laten eindigen met haar droommeisje ... kon ik geen nee zeggen", schreef ze op Instagram pagina.

Lana was het eerste lesbische personage van de show en 15 jaar geleden deelden zij en Sky de eerste lesbische kus van Neighbours, een baanbrekend moment in 2004. “Hoewel we in 2004 veel steun kregen rond de relatie Sky en Lana, creëerde het ook een aantal controverse,' vertelde McIntosh de Radio Times. "Het is dus verfrissend dat een relatie van hetzelfde geslacht niet langer iets buiten gewoons is, er is geen gedoe meer omheen. Deze verhalen moeten worden verteld in elke soap of serie die beweert de samenleving op een accurate manier weer te geven. Het is niet alsof homo's, bi's en transgenders net zijn uitgevonden,' aldus Neval.

In 2010 kwam er voor het eerst een homo personage (Chris) uit de kast. In 2012 volgde de eerste homokus (Chris & Aidan). In 2018 had de soap zijn eerste homohuwelijk, toen Aaron en David in het huwelijksbootje stapten. Er kwam toen een enorme stroom van steun voor het fictieve homo koppel, en een aantal fans lieten weten dat de relatie van de twee mannen hen of een vriend of familielid hielp om uit de kast te komen. In 2019 verscheen er voor het eerst een transgender personage in de soap, een rol die bovendien wordt gespeeld door een openlijke transgender actrice.
LEES OOK
VOOR HET EERST TRANSGENDER PERSONAGE IN NEIGHBOURS (Buren) - 2019
BRITSE SOAP (Eastenders) KOMT ALS EERSTE MET VASTE HOMOBAR - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 12 March, 2020 en 3563 keer gelezen.Reageer op dit bericht: