Spanjaarden genezen eerste man die besmet was met coronavirus door HIV medicijnen.Het coronavirus, al weken worden we om de oren geslagen met nieuws over het virus ook gekend onder de naam COVID-19. Maar nu is er ook goed nieuws, eind vorige week werd er in Spanje een medicijn dat meestal gebruikt wordt om HIV te beheersen, met succes gebruikt om een man met het coronavirus te genezen waardoor gezondheidsdeskundigen wereldwijd hoop krijgen.

Al geruime tijd zijn wetenschappers wereldwijd op zoek naar een vaccin tegen het dodelijke virus dat in de Chinese provincie Wuhan begon. In Spanje zorgde men eind vorige week voor een mogelijke doorbraak na de behandeling van een besmette man met een cocktail van de middelen Lopinavir en ritonavir beide gebruikt om HIV te beheersen.

"De resultaten die we tot nu toe hebben voor het gebruik van deze medicijnen om coronavirus te genezen geven ons hoop. Het is een experimenteel gebruik van het medicijn dat goede resultaten heeft opgeleverd met andere virussen," zei Albert Bosch, president van de Spaanse Virologie Maatschappij. "Een van de grootste voordelen is dat ze al zijn goedgekeurd voor gebruik, dus er is weinig twijfel over hun veiligheid."

Het waren in eerste instantie de Chinezen zelf die met de idee kwamen om de HIV medicijnen te gebruiken als onderdeel van hun plannen om in de haast een vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus. De twee medicijnen worden onder de merknaam Kaletra verkocht door AbbVie en richten zich op specifieke enzymen in het lichaam die zowel HIV als het coronavirus gebruiken om zichzelf te repliceren. Volgens het medische tijdschrift Lancet heeft de combinatie lopinavir en ritonavir een positief resultaat gehad bij twee vergelijkbare virussen: de SARS-uitbraak van 2003 en het Respiratory Syndrome in het Midden-Oosten in 2012.

De patiënt, Miguel Ángel Benítez, 63, ontving een dosis van het medicijn in combinatie met interferon beta, een signaaleiwit dat cellen produceren bij infectie en dat de weerstand tegen virussen verhoogt. "De resultaten die we tot nu toe hebben voor het gebruik van deze medicijnen om coronavirus te behandelen, geven ons hoop", zegt Santiago Moreno, hoofd van besmettelijke ziekten in het Ramón y Cajal-ziekenhuis in Madrid. Gezondheidsexperts wijzen er op wel niet te vroeg victorie te kraaien omdat dit ene succes niet wil zeggen dat er plots voor iedereen een vaccin is. Er zijn meer onderzoeken nodig waarbij men patiënten zal gaan behandelen met de twee middelen.
NUTTIGE LINKS
- Alle info over het Coronavirus => Klik hier
- Alles over Hiv => Klik hier
LEES OOK
HIV IN BELGIE DALING ONDER HOMO'S STIJGING ONDER HETERO'S + 2 VIDEO'S + NUTTIGE LINKS - 2019

holebi info - eigen berichtgeving + dailymail.co.uk - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 10 March, 2020 en 3611 keer gelezen.Reageer op dit bericht: