Amerikaanse staat wil holebi & transgender vrije zones naar Pools model invoeren.Twee raadsleden in het district Greenville County in Zuid Carolina (Republikeins gedomineerde staat) hebben de intrekking van een anti holebi en transgender+ resolutie uit 1996 voorkomen. Een van die raadsleden, Joe Dill, wil nu een referendum waardoor het district vergelijkbaar kan worden met gebieden in Polen die zijn uitgeroepen als holebi & transgender vrije zones. (Plaatsen waar het voor holebi's & transgenders verboden is zich te begeven).

Mogelijk nog voor de komende presidentsverkiezingen in november wil men in Zuid Carolina inwoners laten stemmen over het wetsvoorstel. Afgelopen week stonden gemeenteraadsleden in Greenville County op het punt een anti holebi en transgender wet uit 1996 af te schaffen.

In die wet staat: 'levensstijlen die door de homogemeenschap worden bepleit, mogen niet door beleidsmakers van de overheid worden goedgekeurd, omdat ze onverenigbaar zijn met de normen waaraan deze gemeenschap zich houdt.'

De intrekking van de wet was aanvankelijk op schema om met acht stemmen voor en drie stemmen tegen te slagen, maar plots veranderden raadsleden Joe Dill en Bob Taylor hun stem zodat het wetsvoorstel niet kon worden afgeschaft. Volgens een lokale krant zijn Dill en Taylor van gedachten veranderd onder druk van een christelijke anti holebi & transgender groep. Joe Dill heeft ondertussen de wet van 1996 aan een referendum gekoppeld.

Bij het referendum zou men de kiezers vragen of ze de 'gemeenschapswaarden ondersteunen zoals in de wet van 1996 beschrijft.' Als de raad akkoord gaat met het referendum gaat die of kort voor de presidentsverkiezingen door of tegelijkertijd. Indien de inwoners stemmen om de wet te behouden willen Dill en Taylor holebi & transgender vrije zones invoeren naar voorbeeld van Polen.

Toch is er voor holebi's en transgenders veel hoop dat de wet wordt afgeschaft en dat er geen holebi en transgender vrije zones komen in Zuid Carolina. Want, hoewel de staat een van de velen is waar holebi's en transgenders nog niet volledig beschermd zijn tegen discriminatie, blijkt uit een poll van 2018 dat 58% van de inwoners van Zuid Carolina voorstander is van beschermende wetten voor holebi's en transgenders.
LEES OOK
STAD HALLE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN MAAR SCHRIJFT GEEN BRIEF - 2020
POOLSE ANTI HOLEBI CAMPAGNE WAS INFORMATIEF EN EDUCATIEF ALDUS RECHTER - 2020
21e AMERIKAANSE STAAT MET UITGEBREIDE WET TER BECHERMING HOLEBI'S & TRANSGENDERS - 2020
26e AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE + LIJSTJE - 2020
REPUBLIKEIN KOMT MET WET DIE TRANSGENDER KINDEREN VERBIED TE SPORTEN - 2020
TIENDE AMERIKAANSE STAAT MET VERBOD OP GAY PANIC DEFENCE WET - 2020
TIENTAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANS WET INVOEREN, EENTJE OOK ANTI HOLEBI - 2020
POOLSE KRANT DEELDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER STICKERS UIT - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 08 March, 2020 en 2987 keer gelezen.Reageer op dit bericht: