Britse holebi bevolking groeit en statistieken tonen enkele verrassingen.Uit nieuw Brits onderzoek, gedaan in 2018, blijkt dat de holebi (homo, lesbisch, biseksueel) bevolking van Groot-Brittannië toe neemt en dat het aantal mensen dat zegt dat ze heteroseksueel zijn daalt. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het Office of National Statistics.

De statistieken tonen enkele verrassingen. Om te beginnen op het vlak van leeftijd, en verschillen tussen mannen en vrouwen. Verder blijkt dat hoewel de meeste delen van het Verenigd Koninkrijk aantoont dat meer mensen zich identificeren als holebi (homo, lesbisch biseksueel) is dat aantal gedaald in Noord-Ierland.

De grote headline statistiek is het aantal personen ouder dan 16 jaar dat zich identificeert als hetero is gedaald van 95,3% in 2014 tot 94,6% in 2018. En dat ondertussen het aantal 16 plussers dat identificeert als lesbisch, homoseksueel of biseksueel gestegen van 1,6% in 2014 tot 2,2% in 2018 Dat betekent dat er naar schatting 1,2 miljoen mensen van 16 jaar of ouder in het Verenigd Koninkrijk waren in 2018.

In werkelijkheid geloven veel holebi deskundigen al lang dat het Bureau voor Nationale Statistiek het echte aantal holebi's binnen de bevolking onderschat. Dat is om verschillende redenen, waaronder mensen die hun seksualiteit niet officieel willen onthullen.

Verschillen tussen mannen en vrouwen
De officiële statistieken geven ook de verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar deze vertonen interessante variaties. Volgens het Office of National Statistics identificeren mannen (2,5%) zich vaker als homo of biseksueel dan vrouwen (2,0%). En er is nog een verschil tussen de twee geslachten.

De statistieken tonen aan dat vrouwen vaker biseksueel zijn, terwijl mannen vaker homo zijn. Bovendien kan er een reden zijn waarom we heel langzaam meer biseksuele zichtbaarheid in onze gemeenschap beginnen te zien. Het aantal mensen dat zegt dat ze homo of lesbisch zijn, is gestegen, maar slechts van 1,1% naar 1,4% in de vier jaar tot 2018. Het aantal mensen dat zegt dat ze biseksueel zijn, is echter bijna verdubbeld. In 2014 maakten ze 0,5% van de bevolking uit. Terwijl dit in 2018 0,9% van de Britse bevolking ouder dan 16 jaar is.

Leeftijd
Uit de officiële statistieken blijkt ook dat we de komende jaren steeds meer mensen als holebi kunnen zien. In 2018 tonen de statistieken aan dat 4,4% van de 16- tot 24-jarigen holebi zijn. Dat is het dubbele van de 2,2% van de totale bevolking die zich identificeert als homo/lesbisch of biseksueel. Ondertussen zeggen mensen van 64 jaar of ouder veel minder dat ze lesbisch, homo of bi zijn. En 50- tot 64-jarigen identificeren zich iets minder als holebi. Het valt nog te bezien of jongere mensen die statistieken zullen veranderen naarmate ze ouder worden. Of het kan zijn dat ouder worden ervoor zorgt dat sommige mensen terug de kast in gaan.

Woonplaats
De statistieken wijzen ook op regionale verschillen in waar de holebi bevolking woont. Het aantal holebi's steeg in het algemeen in Engeland, Schotland en Wales. Maar, het daalde echter in Noord-Ierland tussen 2014 en 2018. Hier kunnen een aantal redenen voor zijn. Ten eerste baseert het Bureau voor nationale statistieken zijn aantal op veel minder mensen in Noord-Ierland dan in andere regio's. En het is de moeite waard om de dip te vermelden, terwijl groot binnen de foutmarge is voor de statistieken om gewoon fout te zijn. Noord-Ierland heeft echter ook een aantal moeilijke jaren doorgemaakt voor zijn holebi en transgender populatie. Bijvoorbeeld, de rest van het VK heeft bijvoorbeeld in 2014 de gelijkheid van het huwelijk veiliggesteld en dat kan mensen hebben aangemoedigd om uit de kast te komen. Terwijl Noord-Ierland pas dit jaar het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes.

Verder blijkt dat de meeste mensen die zich holebi noemen in Londen wonen, 2,8%, met mensen in het noordoosten het minste 1,8%. Interessant is dat dit mogelijk te wijten is aan leeftijdsverschillen. De gemiddelde leeftijd in Londen in 33,5 jaar oud anno 2018, vergelijken met 41;8 jaar in het noordoosten van Engeland. En we weten al dat jongere mensen eerder openlijk holebi zijn dan oudere mensen. Maar evenwel groeit de holebi bevolking in het algemeen overal.

In de East Midlands steeg de holebi bevolking van 1,2% in 2014 tot 2,2% in 2018. En de aangrenzende West Midlands zagen in dezelfde periode een stijging van 1,3% naar 2,3%. Maar over het algemeen waren er stijgingen in alle Engelse regio's met de kleinste stijging in Londen, ondanks dat de Britse hoofdstad de grootste totale holebi bevolking heeft.

Meerderheid single
Tenslotte laten de statistieken zien dat meer dan tweederde (68,7%) van de mensen die zich identificeren als holebi in 2018 officieel single waren. Dat betekent dat ze mogelijk een relatie hebben, maar nooit zijn getrouwd of een civiel partnerschap hebben gehad. Sophie Sanders van het Office of National Statistics zei over de cijfers van vandaag: "Mensen in hun late tienerjaren en vroege 20-jarigen identificeren zich vaker als holebi dan oudere leeftijdsgroepen. Ondertussen is meer dan tweederde van de holebi-bevolking alleenstaand en is nooit getrouwd geweest of een maatschappelijk partnerschap aangegaan. Dit weerspiegelt de jongere leeftijdsstructuur van deze bevolking, de veranderende houding van de algemene bevolking ten opzichte van het huwelijk en het feit dat wettelijke partnerschappen eigenlijk pas recent beschikbaar zijn voor koppels van hetzelfde geslacht."
LEES OOK
HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANSGENDER BLIJVEN STIJGEN IN ENGELAND EN WALES - - 2019
NA HOLEBI RECORD SCHRIJVEN BRITTEN GESCHIEDENIS MET TRANS EN NIET BINAIRE POLITICI - 2019
BRITTEN KEUREN LESSEN OVER HOLEBI'S EN TRANSGENDERS GOED OP SCHOLEN - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 07 March, 2020 en 2623 keer gelezen.Reageer op dit bericht: