Homo en biseksuele mannen hebben last van unieke stress.Homo- en biseksuele mannen worden geconfronteerd met "unieke, op status gebaseerde concurrentiedruk" die hun geestelijke gezondheid onder grote druk kan zetten, zo blijkt uit een nieuwe studie. De vijfjarige studie werd gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology en is de meest rigoureuze studie ooit naar de effecten van stressoren binnen de homogemeenschap.

Het onderzoek noemt de corrosieve effecten van statusbewustzijn, concurrentievermogen en racisme binnen de holebi en transgender+ gemeenschap als mogelijke oorzaken voor meer stress bij mannen die seks hebben met mannen. Onder leiding van John Pachankis, universitair hoofddocent volksgezondheid en psychiatrie aan Yale, is het onderzoek gebaseerd op vijf psychologische studies met negen verschillende type homo- en biseksuele mannen.

Pachankis ontdekte dat veel van de stress die homo en biseksuele mannen ervaren voor komt uit de wijdverbreide perceptie van "de focus van de homogemeenschap op seks, focus op status, focus op concurrentie en uitsluiting van diversiteit". Over het algemeen is de holebi & transgender gemeenschap meer vatbaar voor geestelijke gezondheidsproblemen, wat op zijn beurt weer leidt tot een grotere kans op misbruik van middelen. Het aantal zelfmoorden is ook vier keer hoger bij holebi's en transgenders dan bij de heteroseksuele populatie.

De studie stelt verder dat de geestelijke gezondheid van homoseksuele en biseksuele mannen op specifieke manieren wordt beïnvloed die verder gaan dan de "uitgebreide reeks traditionele stressfactoren van minderheden" die de holebi en transgender gemeenschap raken. Factoren zoals lichaamsbouw, inkomen en ras kunnen belangrijke bronnen zijn van "vergelijk-en-wanhoop" -angsten die steeds verraderlijker zijn geworden met apps zoals Instagram en Grindr," aldus Pachankis die verder zegt:

"Bovendien kunnen seksuele minderheidsmannen, in tegenstelling tot hun gewone tegenhangers, hun eigen persoonlijke seksuele status beoordelen met behulp van normen die zij zouden toepassen op potentiële partners, die een mentale feedbacklus kunnen creëren en aanleiding kunnen geven tot een soort van "seksuele wapenwedloop".

Het onderzoek van Pachankis heeft ook invloed gehad op een vervolgstudie waarbij afwijzing door homo- en biseksuele leeftijdsgenoten wordt geassocieerd met een verhoogde kans dat mannen seks zouden hebben waardoor ze een risico lopen op HIV. Dit wordt binnenkort gepubliceerd in de Annals of Behavioral Medicine => Klik hier En het nu besproken onderzoek is terug te vinden via het Journal of Personality and Social Psychology => Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 04 March, 2020 en 2504 keer gelezen.Reageer op dit bericht: