Nederlandse (Rotterdamse) holebi's en transgenders voelen zich onveilig.Holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ personen voelen zich onveilig in Rotterdam. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse stad zelf, en daarom start men met een campagne om hier verbetering in te brengen. Wethouder Bert Wijbenga zegt niet te schrikken van de resultaten van het onderzoek omdat deze helaas in lijn liggen met het landelijke beeld.

Tijdens het uitgaan, in een taxi, in het openbaar vervoer, gewoon op straat, verhalen van holebi's en transgender+ personen uit Rotterdam zijn niet mis. Regelmatig krijgt men te maken met intimidatie op straat, wordt men nageroepen of zelfs lastig gevallen, enkel en alleen omwille van de seksuele geaardheid of genderidentiteit.

"Het is in lijn met het landelijke beeld, maar dat wil niet zeggen dat we het daarom moeten aanvaarden. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad. Daarom starten we een campagne om onder andere straatintimidatie een halt toe te roepen. Drie jaar geleden werd de StopApp gelanceerd voor vrouwen die zich onveilig voelen op straat, deze app wordt nu uitgereold naar de holebi & transgender+ gemeenschap," aldus wethouder Bert Wijbenga.

Daarnaast zullen er in de komende weken overal in Rotterdam posters hangen die reclame maken voor de app. Wijbenga hoopt dat negentig procent van de holebi en transgenders de app zal downloaden en zal gaan gebruiken. Daarmee kan men perfect in beeld brengen op welke plaatsen mensen veel lastig worden gevallen, zodat politie daar op ingezet kan worden en daders sneller en beter in beeld komen. Ook moet het er voor zorgen dat holebi's en transgender+ personen de kracht voelen om voor zichzelf op te komen en te zeggen: wat mij overkomt is niet normaal en moet niet worden geaccepteerd. Anders dan bij vrouwen gaat het bij deze groep vaak om agressiviteit waar ze mee te maken krijgen. Ze worden veroordeeld om wie ze zijn. Bij vrouwen is de intimidatie vaker seksueel getint. Verder zullen er ook nog trainingen en cursussen worden gegeven in het onderwijs en op sportclubs om voor meer aanvaarding van holebi's en transgenders te zorgen.
LEES OOK
NEDERLANDSE HOMO'S & LESBIENNES DENKEN 2 KEER NA VOOR ZE HAND IN HAND LOPEN - 2019
UITSCHELDEN VOOR FLIKKER OF HOMO IS GEEN HOMOFOBIE ALDUS NEDERLANDSE RECHTER - 2019
NEDERLANDSE MAN AANGEVALLEN ENKEL EN ALLEEN OMDAT HIJ HOMO IS - - 2019
NEDERLAND VOORNAMELIJK ENKEL OP PAPIER HOLEBI VRIENDELIJK - 2019

Bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 04 March, 2020 en 2577 keer gelezen.Reageer op dit bericht: