Bekende danseres schreef geschiedenis op carnavalsoptocht in Brazilie.Een bekende danseres in Brazilië schreef recent geschiedenis door als eerste bekende transvrouw de hoofdrol te spelen als meter van de drummers in de jaarlijkse Carnaval parade in Sao Paulo. Camila Prins, 40, doorbrak taboes door de carnavalsoptocht te leiden en vervulde daarmee ook een droom die ze bij drie decennia lang had.

In Brazilië is vooral het carnavalsfeest en de optocht van Rio de Janeiro bekend en populair, maar ook het carnavalsfeest inclusief zijn optocht in Sao Paulo wordt elk jaar populairder. Afgelopen zaterdag schreef men bovendien in Sao Paulo geschiedenis toen Camila Prins de drumband, van een top samba school, aanvoerde. Prins was uitgekozen als zogenaamde meter van de Colorado do Brás samba school’s drum section, een iconische rol waar elk jaar om gevochten wordt door modellen en beroemdheden.

Door de deelname van Prins was het voor het eerst dat de optocht en drumband werd geleid door een transgender vrouw. Prins droeg net als andere dames een kostuum van veren. Haar opdracht was dansen vlak voor de drummers die de jaarlijkse carnavalsoptocht leidt. "Het was een droom, die ik al had sinds ik 11 was, die eindelijk uitkwam. Honderden duizenden vrouwen wilde deze rol, en ik ben gezegend en blij dat ik het dit jaar ben geworden. Het betekend zo veel voor mij, maar ook voor alle andere transvrouwen."

Keila Simpson, de president van de Braziliaanse nationale vereniging van travestieten en transseksuelen, zei dat ze blij was voor Prins en dat de gemeenschap successen als de hare normaler zal maken voor de transgemeenschap. "We zijn trots op Camila en hopen dat haar symbolische boodschap ons in staat stelt, samen met anderen te strijden tegen geweld tegen transgenders. Haar deelname zal ook de zichtbaarheid van transgenders ten goede komen met hopelijk als resultaat meer aanvaarding, want dat is vandaag de dag meer dan nodig." En daar had Simpson een punt. Vorig jaar werden er 124 transgenders vermoord, 22 van hen kwamen uit Sao Paulo. Toch is dit maar het tipje van de ijsberg, want vele moorden op transgenders worden niet als dusdanig gerapporteerd.

Brazilië kent jaar na jaar de meeste moorden op transgenders, op de tweede plaats staat de Verenigde Staten. Maar ook holebi's zijn er regelmatig slachtoffer van haatmisdaden en moord. En dit, terwijl langst de andere kant Brazilië ook bekend staat vanwege het feit dat men jaarlijks de meeste deelnemers wereldwijd trekt op een Gay Pride parade, die trouwens ook door gaat in Sao Paulo, gaande van minimum 2,5 miljoen tot 5 miljoen deelnemers. En hoewel het amper ontbreekt aan gelijke rechten wetten in Brazilië, zo kunnen homo en lesbische koppels sinds 2013 trouwen en kinderen adopteren, mogen transgenders wettelijk hun gender aanpassen, sinds 2009, zijn er anti discriminatie wetten in alle domeinen sectoren en op alle vlakken, kunnen lesbische koppels gebruik maken van IVF en homo koppels van draagmoederschap, enz... toch is er nog veel holebi- en transfobie in het land. Daarbij mag en moet worden vermeld dat Brazilië in het algemeen één van die landen is waar extreem veel moorden op hetero's voorkomen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 03 March, 2020 en 3250 keer gelezen.Reageer op dit bericht: