Vlaamse Scouts groep maakt Dimitri Vantomme uit voor homo in eigen zaak + filmpje.Dimitri Vantomme, 40, DJ, zanger, voormalig JIM-presentator, Ment Tv-presentator, horeca eigenaar en sinds eind december van vorig jaar vervanger van Koen Bruggemans van de Belgische boyband Get Ready, (die dit jaar 25 jaar bestaan). Is afgelopen weekend door een groep jongeren van de Scouts groep Wezel uit Schilde (Antwerpen) uitgemaakt voor homo. Dat gebeurde in zijn eigen zaak, de Bonaparte in Antwerpen.

Vrijdag was de Scouts groep naar de Antwerpse karaokebar de Bonaparte getrokken, waar Dimitri zaakvoerder en DJ is. In eerste instantie verliep alles goed, tot de jongeren Dimitri van Tv herkenden. Op zijn Facebook pagina schreef Dimitri het volgende:

"Gisterenavond wilde ik een filmpje maken van fijne gasten. De Scouts Wezel waren met een soort challenge bezig en we kregen op verschillende tijdstippen verschillende groepjes over de vloer. Nadat ze ‘all cool’ reageerden omdat ik ‘die gast van We Like To Party’ was begonnen ze haast alle woorden van Vamos a la playa te vervangen met de woorden ‘Dimi is nen homo’! Bij de intro van het nummer was ik met verstomming geslagen maar ik dacht; dit komt wel snor maar ze bleven dat dus 3:32 min lang volhouden. Meestal zou ik de microfoon afzetten of van song/aanvraag veranderen maar hier was ik echt helemaal mijn kluts kwijt en dat gebeurt niet vaak.

Ik kan echt niet meer tellen hoeveel keer ik de voorbije 25 jaar het woord “jeannet” of “homo” naar mijn kop geslingerd kreeg. Telkenmale laat het me achter met een leeg, gefrustreerd en machteloos gevoel. Alhoewel ik al ettelijke keren geluk heb gekend wanneer ik met één van mijn exen samen was toch merk ik dat ik het nog steeds niet aankan wanneer iemand me, al dan niet voor een bomvol café (t mijne al 22 jaar), op een podium, op een vol plein me uitscheld maar nog erger, me t gevoel geeft dat ik een tweederangsburger ben, dat ik niet gelijk ben omdat in homo ben. Zelfs het woord ‘homo’ neerschrijven voelt niet juist meer. Sommigen zullen allicht bij het lezen van dit bericht snel willen sussen met typische zinnen als ‘het is allemaal niet zo erg’ ‘dat je er maar tegen moet kunnen’ of ‘het is maar om te lachen’.

Nee dus, ik kan er niet tegen. Niet alleen wanneer het mij overkomt maar nog minder omdat ik weet dat het mensen overkomt die nog minder sterk in hun schoenen staan dan ik, laat staan mondiger zijn... De groep die me gisteren het kutgevoel gaven waren dus kerels van één van de grootste jeugdbewegingen van het land, de Scouts en Gidsen Vlaanderen Je zou anno 2020 anders verwachten van leidinggevenden in een jeugdbeweging." Bekijk onderaan het korte Facebook filmpje dat Dimitri deelde.

De Scouts en Gidsen Vlaanderen reageerden kort op het bericht van Vantomme waarin ze getagd waren en daarin lieten ze weten dat ze het voorval met de scoutsgroep uit Schilde zullen opvolgen.
Bron: Dimitri Vantomme op Facebook - 2020

Dit bericht is gepost op 02 March, 2020 en 3046 keer gelezen.