Lerares kreeg 100.000 dollar na schorsing om foto's te tonen aan leerlingen.Een Amerikaanse lesbische lerares won een schikking van 100.000 dollar nadat ze was geschorst alleen maar omdat ze haar studenten een foto van haar toen nog toekomstige vrouw liet zien.

Stacy Bailey, die les gaf op de Mansfield Independent School in een buitenwijk van Dallas-Fort Worth, Texas, kreeg het geld nadat eerder een rechter al in haar voordeel had geoordeeld, en om een verdere lange rechtszaak te voorkomen.

De 'problemen' begonnen toen kunstlerares Bailey dia's toonde van haar toenmalige verloofde, nu vrouw, aan haar studenten. Ze liet ook foto's zien van haar vrienden, familieleden en honden. Het maakte allemaal deel uit van de presentatie 'Je leraar leren kennen' op de Charlotte Anderson Elementary School in augustus 2017.

Maar na die bewuste school dag kwam een ouder van een van haar leerlingen op school klagen en stuurde daarbij ook mails naar de hoofdinspecteur van verschillende scholen en andere districtsambtenaren met het onderwerp 'Homoseksuele agenda gericht op Charlotte Anderson-studenten'. En dit omdat Bailey foto's toonde van haar toen nog toekomstige vrouw. Als gevolg van die ene klacht besloot het schoolbestuur Bailey in het schooljaar 2017 en 2018 acht maanden te schorsen.

Bailey, die twee keer de ‘Teacher of the Year’ van het district was geweest, keerde in 2018 terug naar de klas. Maar ambtenaren gaven haar een andere school, de Lake Ridge High School waar ze nog steeds lesgeeft. In mei 2018 trok Bailey naar de rechtbank en vervolgde ze het schooldistrict voor discriminatie op grond van seksuele geaardheid.

Al in oktober van vorig jaar oordeelde de rechter dat het district haar grondwettelijke rechten had geschonden. Maar, het schooldistrict ontkent de discriminatie, en zegt dat de foto's niet de reden waarom Bailey werd geschorst. De rechtszaak ging nog door en er zou begin dit jaar een uitspraak komen. Maar dat is vermeden door een schikking die werd overeen gekomen met het schooldistrict en Bailey waardoor verder verloop van een rechtszaak kon worden vermeden.

Bij de schikking werd ook overeen gekomen dat het schooldistrict een verplichte training moet organiseren voor leerkrachten en ander school personeel ter aanvaarding van holebi's en transgenders. Daarnaast moet het schoolbestuur stemmen over het toevoegen van seksuele geaardheid aan zijn anti discriminatiebeleid.

Bailey zei: 'De afspraken die het district en ik in deze regeling hebben gemaakt, zijn een positieve eerste stap om dingen beter te maken voor holebi werknemers, holebi studenten en holebi gezinnen in Mansfield.' Zelf zet ze samen met haar advocaat de tweede stap door de 100.000 dollar te doneren aan de holebi & transgender rechten organisatie het Human Rights Campaign.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 28 February, 2020 en 3551 keer gelezen.Reageer op dit bericht: