Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.Met songs als Y.M.C.A, In the navy en Macho Man heeft de Amerikaanse discogroep The Village People (foto), die vooral in de late jaren zeventig van de 20e eeuw erg succesvol was, heel wat holebi en transgender fans, maar ook tal van hetero's zijn al jaren fan van de band en dansen en feesten graag op hun muziek. Maar, sommigen van hen zijn nu verward en sommigen zelfs boos, vanwege recente uitspraken van de band leden.

Na al die jaren blijft de muziek van The Village People nog erg populair, zowel binnen als buiten de holebi en transgender gemeenschap. Een verrassende fan is Amerikaans president Trump, die de bands song 'Macho Man' recent gebruikte op een pro Trump bijeenkomst.

En daar waarin het verleden al tal van bands misnoegd waren wanneer Trump op één van zijn bijeenkomsten hun muziek gebruikte, en sommigen hem dat zelfs in de toekomst verboden, lieten de leden van The Village People weten dat ze geen probleem hebben met het feit dat Trump hun muziek, en in het bijzonder het lied 'Macho Man' gebruikte op een bijeenkomst in India.

In een verklaring zeiden de bandleden van The Village People dat Trump, omdat hij 'respectvol' was gebleven in het gebruik van hun liedjes, niet zal proberen hem te beletten dit te doen. De band zei: "We hebben talloze verzoeken ontvangen waarin wordt geëist dat we het gebruik van president Donald Trump van onze nummers, met name‘ YMCA ’en‘ Macho Man, voorkomen of verbieden. Met het laatste gebruik van ‘Macho Man’ in India worden we overspoeld en kunnen we niet langer zwijgen. "

De verklaring voegde eraan toe: “Trump is respectvol gebleven in zijn gebruik van onze liedjes en heeft de grens niet overschreden; als hij of een andere kandidaat een van onze liedjes zou gebruiken op een manier die onze goedkeuring zou suggereren, of in een promotionele advertentie, die de grens zou overschrijden. “Net als miljoenen fans van Village People wereldwijd, hebben de president en zijn aanhangers een oprechte sympathie voor onze muziek getoond. Onze muziek is all inclusief en zeker iedereen heeft ook het recht om de YMCA-dans te doen, ongeacht hun politieke overtuiging.

De band, waarvan er op heden slechts één overgebleven lid van de oorspronkelijke bezetting is, voegde er nog aan toe: "We onderschrijven zijn gebruik zeker niet, omdat we liever hebben dat onze muziek buiten de politiek wordt gehouden." De opstelling is in tegenstelling tot die van een aantal andere muzikanten, die de leider hebben opgedragen te stoppen met het gebruik van hun muziek niet de onze."

Sommige holebi transgender maar evenzeer tal van hetero fans van de band zijn niet blij met het statement van de band die dan ook tal van boze reacties kreeg. Sommigen vragen daarbij dat de band Trump zou verbieden nog gebruik te maken van hun muziek. Toch zijn er ook mensen die er geen graten in zien en van mening zijn dat de band net een positief statement uitstuurt door te zeggen dat hun muziek voor iedereen is.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Februari 2020.

Dit bericht is gepost op 26 February, 2020 en 4396 keer gelezen.Reageer op dit bericht: