Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.Theater Malpertuis is op zoek naar West-Vlaamse jongeren en hun ouders die willen getuigen over het thema holebi's en transgender+ personen, en dit naar aanleiding van de voorstelling ‘The Good People’ van theatermaker Neal Leemput (foto).

Met ‘The Good People’ wil het Tieltse theater het thema LGBTQ (lesbian, gay, bisextual, transgender en queer) onder de aandacht brengen. “Het is nog altijd niet evident voor jonge mensen om zich als holebi te outen, laat staan als transgender”, aldus Paulien Bonne van Malpertuis. “Soms levert het zelfs een jarenlange stilte op tussen ouders en kinderen. Sommigen zijn niet meer welkom thuis, terwijl ook de cijfers over zelfmoordgedachten en -pogingen bij holebi en transgender+ jongeren ronduit hallucinant zijn. Reden genoeg dus om de dialoog aan te gaan.”

De eigenlijke voorstelling van The Good People, een toneeladaptatie van de film ‘Faustrecht der Freiheit’ van Fassbinder, is pas op 24 april om 20.30 uur, maar nu al lanceert Malpertuis een oproep. "Bij wijze van inleiding zal Neal Leemput om 19 uur in gesprek gaan met jongeren en ouders over hoe zij hun outing hebben beleefd en over de uitdagingen en obstakels die holebi en transgender+ personen ervaren."

Wie zich geroepen voelt kan een mailtje met een korte toelichting sturen naar maud@malpertuis.be. Het theater neemt daarna telefonisch contact op. Tickets voor de Good People ==> Klik hier en Website de Good People => Klik hier

Bron: hln.be & holebi info - Februari 2020.

Dit bericht is gepost op 25 February, 2020 en 3604 keer gelezen.