Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.Een gelekte versie van een nieuwe ‘Family Resilience’ wet in Indonesië heeft plannen onthuld om homoseksualiteit en SM seks te verbieden, waarbij veroordeelden worden bedreigd met het verliezen van de voogdij over hun kinderen. De wet werd trouwens in 2018 al op tafel gelegd maar werd destijds om onduidelijke reden uitgesteld.

Volgens de voorgestelde wet zou iedereen die "lijdt" aan "seksuele afwijkingen" zich moeten melden bij revalidatiecentra voor behandeling. Het definieert seksuele afwijkingen als "dringt aan op seksuele bevrediging door ongebruikelijke en onredelijke manieren" en omvat sadomasochisme en homoseksualiteit in deze categorie, naast incest. Het wetsvoorstel wil bovendien homoseksualiteit bestraffen met vijf jaar celstraf.

Verder zijn ook hetero's strafbaar. 'Degene die hun familieleden niet melden lopen risico dat hun kinderen worden weggenomen tijdelijk of permanent. Hetzelfde is van toepassing voor wie zichzelf niet meldt.' Het wetsvoorstel wil ook draagmoederschap verbieden en strafbaar stellen met een celstraf van zeven jaar. Daarbij wil men ook dat er in de wet wordt opgenomen dat een kind enkel een moeder en vader kan hebben.

Op dit moment is homoseksualiteit enkel verboden in de provincies Aceh en Zuid-Sumatra omdat daar islamitische wetten gelden, straffen zijn overwegend zweepslagen. Maar algemeen geldt in het hele land dat homoseksualiteit nog steeds als een groot taboe. De Indonesische wet beschermt de holebi & transgender gemeenschap niet tegen discriminatie en haatmisdrijven die steeds vaker voorkomen, met name door de groeiende moslim gemeenschap die al enkele jaren oproept om homoseksualiteit strafbaar in het hele land.

De Family Resilience-wet wordt ondersteund door politici van vier politieke partijen en heeft volgens de politici als doel 'gezinsgebaseerde ontwikkeling' te bevorderen. Het stelt ook dat vrouwen "voor huishoudelijke zaken moeten zorgen" en "de echtgenoot en het kind goed moeten behandelen." Zowel mensenrechten activisten als holebi activisten zijn er niet gerust op en vrezen voor de dag dat het wetsvoorstel wet wordt.

In 2017 weigerde de Indonesische overheid 75 aanbevelingen van de Verenigde Naties, betreffende het verbeteren van de mensenrechten, inclusief die van holebi's & transgenders op te volgen. Een jaar eerder verbood men honderden holebi & transgender gerelateerde websites en datingapps. En in 2018 werd Google gedwongen zijn app Blued, die het meest gebruikt werd door holebi's & transgenders uit de Indonesische Play store te halen.
LEES OOK
AFRIKAANS LAND MAAKT HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR - - December 2019
AFRIKAANSE BOTSWANA DERDE LAND DAT HOMOSEKSUALITEIT UIT STRAFWET HAALDE IN 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 20 February, 2020 en 4550 keer gelezen.Reageer op dit bericht: