Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.Maak kennis met Kris, 48, de eerste life coach van Oost-Vlaanderen voor holebi (homo, lesbisch, biseksueel) transgender & queer personen.

Kris Deneys is pas gestart als holebi & transgender+ life coach. Zijn werkomgeving is de Gentbrugse Meersen, daar stuurt hij al wandelend zijn klanten. Als coach voor holebi’s en transgender+ personen is hij dat geworden waar hij zelf lang naar op zoek is geweest. Kris is ook de eerste en enige transgender life coach in ons landje.

Kris is transman, wat betekent dat hij door een sociale transitie aan het doormaken is van vrouw naar man. Toen hij uit de kast kwam werd dat goed onthaald door zijn omgeving, hoewel daar een serieuze worsteling met zichzelf aan vooraf ging. Kris was op zoek gegaan naar een coach die vertrouwd was met de holebi-gemeenschap.

“LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer) life coaches zijn veelvoorkomend in Amerika en Engeland. In ons land heb je er maar twee, één in Antwerpen, en één in Halle. Bij mijn weten zijn er geen gespecialiseerde coaches in Oost-Vlaanderen.” Om aan de nood te beantwoorden volgde Kris zelf een opleiding als coach, en koos ervoor om zich te focussen op de holebi en transgender+ gemeenschap. “Ik kwam zelf uit de gemeenschap, en wist dat er vraag naar was.”

De Gentenaar werkt doelgericht: de klanten komen met een vraag of een doel waarmee ze samen aan de slag gaan. “Dat kan gaan over iemand die een nieuwe job zoekt, maar niet weet hoe daaraan te beginnen. Het thema waarrond we werken is niet noodzakelijk holebi of transgender+ gerelateerd, maar de personen waarmee ik werk wel. Ik help hen wanneer ze vastzitten in hun privéleven of op het werk. Dat kan verbonden zijn aan hun geaardheid of genderidentiteit, maar dat hoeft niet per se.”

Kris neemt zijn klanten mee naar de Gentbrugse Meersen, om ze letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. “Ik houd me niet op in een kantoor, ik ben een wandelcoach. Door te wandelen gaan mensen anders gaan bewegen, en anders denken. Tijdens de eerste twee sessies gaan we op zoek naar de vraag van de persoon: wat is hun doel op korte en op lange termijn? De derde keer gaan we na waar de persoon intussen staat, en of er nog struikelblokken zijn.”

Met zijn coaching wil Kris de holebi en transgender+ gemeenschap versterken. “De zichtbaarheid is veel gegroeid, het holebi & transgender+ thema is bijna een hot item geworden. Er is veel meer tolerantie, maar er is ook veel schijntolerantie. Veel mensen blijven in de kast of kruipen er terug in. Gent is een zeer tolerante stad, het stadsbestuur spreekt zich sterk uit tegen transfobie en homofobie, maar we moeten erop toezien dat het zo blijft. Het is belangrijk om alert te blijven, het is niet omdat we rechten verworven hebben dat ze niet zullen afgenomen worden. Kijk naar Amerika, daar heeft Trump veel holebi en transgender rechten teruggefloten. Het is belangrijk om weerbaar te blijven."

Meer info, Kris coaching ==> Klik hier

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 18 February, 2020 en 4623 keer gelezen.