Bekende Vlaamse acteur gaat transgender vrouw spelen.Frank wordt Francine, een theaterstuk over een transgender vrouw, gespeeld door een Vlaams acteur die haast onherkenbaar is als Francine, een rol die wordt vertolkt door acteur Peter Bulckaen bekend van zijn rollen als Max in Wittekerke, Mathias in de Vtm soap Familie en verder nog gastrollen in onder andere: F.C. De Kampioenen, Flikken, Witse, Aspe, Zone Stad, De Rodenburgs en Spoed.

Productiehuis het Prethuis komt in maart 2021 (ja, pas volgend jaar) met een theaterstuk met de sprekende naam: Frank wordt Francine. Jeroen Maes, de man achter producent Het Prethuis, kwam met de verhaallijn van het stuk. "Met dank aan de coming-out van Bo Van Spilbeeck, de Vtm-journalist die nu als vrouw door het leven gaat," zegt hij in een interview met de krant het Nieuwsblad.

“Ik vond het zeer moedig van haar. Het moet dan ook een komedie worden met respect voor het thema. Om goed geïnformeerd aan het schrijfproces te beginnen, kocht ik haar boek. Voor alle duidelijkheid: Frank wordt Francine is een fictief verhaal met fictieve personages. Bo mag wel een uitnodiging verwachten voor de première.”

Het verhaal
Op de website van het Prethuis wordt het verhaal als volgt omschreven: Frank Jacobs lijkt gelukkig: een goed huwelijk, toffe baan, een zoon die in zijn voetsporen treedt, wat wil een man nog meer? In Frank zijn geval ‘vrouw zijn’! Een geheim dat hij al jaren met zich meedraagt. Frank besluit niet langer te zwijgen, hij wil ermee naar buiten komen en verder door het leven gaan als ‘Francine’. Maar wie brengt hij als eerste op de hoogte? Al zeker niet de praatzieke opdringerige buurvrouw Cecile, als zij dit te weten komt, gaat het nieuws gegarandeerd als een lopend vuurtje. Hij besluit de hulp in te roepen van Dominiek Van de Voorde, een gerespecteerd psycholoog, althans dat wordt verteld, maar of dat wel zo’n slimme zet is? Vrouwlief is natuurlijk ook een te nemen hindernis, of is zij stiekem al op de hoogte? De zoon in elk geval niet, hoe gaat hij reageren op dit nieuws? Een heerlijke transformatie-komedie met misverstanden, knotsgekke personages, en onverwachte wendingen, maar met een groot respect voor het thema.

Beroemde cast
Naast Peter Bulckaen in de rol van Francine doen er nog enkele bekende namen mee. Zoals Leen Dendievel die eerder de transgender rol van Kaat in de Eén soap Thuis speelde. En Danni Heylen die we kennen als Pascalleke uit FC De Kampioenen. En verder ook nog met Maksim Stojanac, bekend als Vince uit de Ketnet-reeks LikeMe. De regie en auteur van het stuk is acteur Jeroen Maes die bovendien ook een rol vervuld in het theaterstuk, Maes is onder andere bekend van rollen als Steven in de Eén soap Thuis, hij vertolkte ook gastrollen in onder andere De Kotmadam, Wittekerke, Familie en Spoed.

Speeldata & tickets
- De voorstelling speelt in maart 2021 in het Fakkeltheater in Antwerpen.
- Reserveer tijdig, dat kan dus nu al.
- Tickets en speeldata ==> Klik hier


Bron: hln.be & fakkeltheater

Dit bericht is gepost op 11 February, 2020 en 3860 keer gelezen.Reageer op dit bericht: