Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.
Een statement dat kan tellen. Profboksster April Hunter, 24, en openlijk lesbisch, heeft een foto gedeeld waarop te zien is hoe ze haar vriendin vol op de mond kust op de Malediven, een land waar homoseksualiteit nog steeds illegaal is.

Homoseksualiteit is ten strengste verboden in de eilandstaat en wordt gestraft met maximaal acht jaar gevangenisstraf voor niet-moslims. En volgens de sharia-wetgeving kunnen homoseksuele moslims worden beboet, gevangengezet of 100 zweepslagen krijgen.

"Het is niet normaal dat er anno 2020 nog steeds landen zijn waar homoseksualiteit verboden is. Wel, dit is hoe wij er over denken", schreef Hunter onder de foto. Omdat haar familie bang was voor represailles van de bevolking ter plaatste haalde ze de foto offline, maar eens ze terug in het Verenigd Koninkrijk was plaatste ze de foto terug. Ondertussen blijkt de foto opnieuw offline, maar de foto wordt ondertussen wel massaal gedeeld. Haar statement heeft dus effect.

Eerder dit jaar rangschikte de holebi en transgender+ Danger Index de Malediven als een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor holebi's transgenders, en noteerde onder andere het totale gebrek aan wettelijke bescherming tegen homofoob geweld waarvan ook holebi & transgender vakantie gangers het slachtoffer kunnen worden.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat mensen die worden vervolgd voor relaties van hetzelfde geslacht kunnen worden geconfronteerd met "langdurige gevangenisstraffen en boetes", terwijl de Human Rights Watch stelt dat extremistische groepen op de Malediven eerder "sociale media hebben gebruikt om degenen die de rechten van holebi's en transgenders te vervolgen.

Hunter is de eerste vrouwelijke bokster uit Newcastle's Tyneside die professioneel bokst sinds de jaren 1990. Ze begon als tiener aan de voetbalacademie van Newcastle United voordat ze haar vaardigheden naar de ring bracht, en hoewel ze slechts twee professionele gevechten in haar bokscarrière had won ze die beide.
Lijstje openlijke holebi & transgender boksers(sters)
Homo boksers: Anthony Ash (UK) - Orlando Cruz (Puerto Rico) - Yusaf Mack (VS) - Patricio Manuel (VS) - Johnny Mac (Canada).
- Lesbische boksters: Nicola Adams (UK) - Ana Laura Esteche (Argentinie) - Yohana Gimenez (Argentinie) - Christy Martin (VS) - Marlen Esparza (VS) - Gina Guidi (VS).
- Transgender bokster: Parinya Charoenphol (Thailand)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Foto's hln.be - Februari 2020.

Dit bericht is gepost op 06 February, 2020 en 3523 keer gelezen.Reageer op dit bericht: