De Super Bowl (2020) toonde dit jaar record aantal holebi & trans+ commercials + 10 video's.De Kansas City Chiefs wonnen maandag de 54ste editie van de Super Bowl, de finale van het American Football-kampioenschap. Het evenement is traditiegetrouw het moment voor merken om zich te presenteren met hun commercials. Dit jaar werden er in de rusttijden van de wedstrijd ruim 47 commercials vertoont waaronder voor het eerst een grote hoeveelheid aan holebi & transgender inclusieve commercials.

Elf holebi en transgender+ commercials verschenen dit jaar tijdens de rust periodes van de belangrijkste Amerikaanse sportwedstrijd van het jaar, wat meteen een record is. De Super Bowl is de grootste sportwedstrijd in de Verenigde Staten van het American football, de National Football League (NFL). De SuperBowl is bovendien al lange tijd erg holebi en transgender vriendelijk. De wedstrijd en commercials worden door meer dan 100 miljoen Amerikanen bekeken.

Holebi info brengt 10 van de 11 holebi en transgender+ commercials die vertoond werden tijdens de Super Bowl wedstrijd 2020, met daarbij ook een commercial met dragqueens en eentje met een panseksueel persoon. In de video's komen holebi & transgender+ beroemdheden voor en meestal verwijst men ook naar gelijke rechten.

Video 1: Rapper Lil Nas
De 20-jarige rapper maakte zijn debuut in de Super Bowl met een verwijzing naar het winnen twee Grammy awards, in een sportje van Doritos in een dans met acteur Sam Elliot op de song 'Old Town Road'.


Video 2: Katie Sowers
Als aanstootgevende assistent-coach voor de San Francisco 49ers schreef Katie Sowers geschiedenis als de eerste vrouw en eerste lesbienne die een team coachte in de Super Bowl. De 33-jarige vierde haar historische rol in een clip voor Microsoft en vervolgde haar reis van een voetballiefhebber naar een pionier.


Video 3: Ellen DeGeneres en Portia de Rossi
Ellen DeGeneres en haar vrouw gaven ons een kijkje in hun huis voor de Super Bowl-advertentie van Amazon, die nadacht over wat de mens deed voor de opkomst van zijn virtuele assistent, Alexa. De clip van 90 seconden gaat terug in de tijd om de vraag te beantwoorden, voordat hij zich afmeldt met het favoriete nummer van DeGeneres, een versie van Usher's "Yeah!"


Video 4: Jonathan Van Ness
De Queer Eye-ster gaf Amerika's favoriete snack een heel speciale make-over en onthulde de Pop Tarts Pretzel. Hoewel de snacks er in alle eerlijkheid best lekker uitzien, was men veel enthousiaster over het feit dat een niet-binaire persoon zo'n enorm platform krijgt via de Super Bowl commercials.


Video 5: Ali Krieger en Ashlyn Harris
Het getrouwde lesbische koppel Ali Krieger en Ashlyn Harris verschenen kort in de Budweiser's Super Bowl 2020-commercial, die een boodschap van inclusiviteit en diversiteit bracht. Het paar rinkelde Budweiser-flessen en moedigde mensen aan om te heroverwegen wat het betekent om een 'typische Amerikaan' te zijn.


Video 6: Transacteurs Trace Lysette en Isis King
Trace Lysette en Isis King sloten zich gedwongen aan om iedereen eraan te herinneren dat alle mensen, inclusief transgenders, belasting moeten betalen.


Video 7: DragQueens Kim Chi en Miz Cracker
Kim Chi en Miz Cracker gingen waar nog nooit een drag queen is geweest, en verschenen in een Super Bowl-commercials van het hummusmerk Sabra. De clip van 30 seconden werd uitgezonden ondanks een petitie van de anti holebi en transgender organisatie 'One Million Moms', en geperst in optredens door 17 andere beroemdheden waaronder Megan thee Stallion, T-Pain, Mel B, "Kombucha Gurl" Brittany Tomlinson en Real Housewives van New Jersey rivalen Teresa Giudice en Caroline Manzo.


Video 8: Lily Singh (biseksueel), Busy Phillipps en Nicole Scott
Lily Singh bundelde de krachten met acteur Busy Philipps en astronaut Nicole Stott voor “Operation Make Space For Women”. Taraji P Henson speelde ook een hoofdrol in de clip, die de campagne van Olay lanceert om Girls Who Code te ondersteunen.


Video 9: Emily Hampshire
Emily Hampshire die recent uit de kast kwam als panseksueel, verruilde de receptie van het Rosebud Motel voor een sterrenfeest in de Super Bowl. In de clip ziet men Hampshire, Charlie Day helpen de beste tijd voor was te vinden.


Video 10: Sporters
Elley O'Hara die in 2019 viraal ging door haar vriendin te kussen na het winnen van de Wereldbeker was een van een aantal sportieve professionals die in de commercial van Under Armour verscheen. Tom Brady en Steph Curry speelden ook een hoofdrol in de 30 seconden durende clip, waarin de uitbetaling werd gevierd die gepaard gaat met hard werken.


Video 11: HGTV heeft ook een promo uitgezonden voor de reboot van ‘Extreme Makeover: Home Edition’ met gastheer Jesse Tyler Ferguson, waarvan géén video beschikbaar is.

holebi info - eigen berichtgeving + YouTube - copyright @ holebi.info - februari 2020.

Dit bericht is gepost op 04 February, 2020 en 3833 keer gelezen.Reageer op dit bericht: