New York hernoemt park naar holebi trans+ trav activiste Marsha P Johnson.Een staatspark in New York wordt binnenkort hernoemt naar activiste Marsha P Johnson (1945 - 1992). Dat kondigde de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo afgelopen zaterdag aan tijdens het Human Rights gala.

Johnson, is vooral bekend van haar activisme tijdens de beroemde en beruchte Stonewall rellen die het tijdperk van de holebi & transgender gelijke rechten bewegingen wereldwijd inluidde. Johnson wordt omschreven als zwarte transgender vrouw, maar eigenlijk was ze een Drag Queen zoals men in de VS travestieten noemt. Ze stond bovendien samen met Sylvia Rivera (1951 - 2002), eveneens Drag Queen, op de barricade voor de rechten van holebi's transgenders en travestieten in de jaren 60 en 70 en in het bijzonder tijdens de Stonewall rellen.

Het East River State Park in Brooklyn, New York krijgt binnenkort de naam van Marsha P Johnson. Ze was ook een pionier op het gebied van transrechten en in 1970 richtte ze samen met haar vriendin Sylvia Rivera "Street Transvestite Action Revolutionaries" op, ook bekend als "STAR".

Volgens AP News zei gouverneur Cuomo tijdens het gala: “De staat New York is de progressieve hoofdstad van de natie, en terwijl we de juridische strijd om gerechtigheid voor de holebi en transgender+ gemeenschap winnen, verliezen we in veel opzichten de bredere oorlog voor gelijkheid. "Hij zei dat haatmisdrijven tegen zwarte mensen, Joodse mensen, moslims en de holebi en transgender+ gemeenschap in opkomst is, maar dat ze worden gedreven door" angst en intolerantie. Maar, vechten terug, en we zullen doorgaan met het boeken van vooruitgang en de rest van de natie de weg wijzen."

Na het gala voegde Cuomo op Twitter toe: "Ik ben trots om aan te kondigen dat East River State Park in Brooklyn wordt genoemd ter ere van Marsha P Johnson, een pionier van de holebi en transgender+ rechtenbewegingen. New York ondersteunt ondubbelzinnig de rechten van holebi en transgender+ New Yorkers, nu en altijd."

Wie meer wil weten over Marsha P Johnson en ook Sylvia Rivera kan daarover lezen in een eerder holebi info nieuws bericht, te vinden hier onder in het nieuws over het standbeeld in New York:
LEES OOK
NEW YORK KRIJGT STANDBEELD TER ERE VAN MARSHA P JOHNSON & SYLVIA RIVERA + INFO - 2019
BRUSSELSE STRAAT KRIJGT NAAM VAN INTERSEKSE / TRANS PERSOON - 2019
MUURSCHILDERING VAN MARSHA P JOHNSON & SYLVIA RIVERA IN TEXAS - 2019
NEDERLANDSE WIJK KRIJGT NAMEN VAN HOLEBI EN TRANSGENDER ACTIVISTEN - 2019
QUEER BIER TER ERE VAN MARSHA P JOHNSON & VIERING 50 JAAR STONEWALL RIOTS - 2019
NIEUWE BRUSSELSE BRUG KRIJGT NAAM VAN LESBISCHE ACTIVISTE - 2019


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 03 February, 2020 en 2849 keer gelezen.Reageer op dit bericht: