Hoe denken homo's en lesbiennes over biseksuelen.Of het nu popsterren zijn die vermoeide en schadelijke stereotypen over hen herhalen of tv-programma's die vergeten dat ze bestaan, biseksuele mensen en vooral vrouwen kunnen een slechte geestelijke gezondheid ervaren als gevolg van bifobie.

Net als lesbische en homoseksuele mannen worden biseksuelen geconfronteerd met discriminatie en stigmatisering door heteroseksuelen. Maar biseksuele mensen worden ook geconfronteerd met discriminatie en stigma vanuit de holebi en transgender+ gemeenschap. En dit blijkt vooral voor biseksuele vrouwen erger te zijn, aldus een nieuw onderzoek.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Psychology of Sexual Orientation and Gender Diversity, keek naar vooroordelen tegen biseksuele mensen door lesbiennes en homo's, met een speciale focus op hoe het geslacht en de seksuele oriƫntatie van biseksuele mensen worden waargenomen.

Uit het onderzoek bleek dat biseksuelen door homo's en lesbiennes voornamelijk worden bekeken als mensen die zich vooral aangetrokken voelen tot mannen, wat betekent dat biseksuele vrouwen worden aanzien als hetero vrouwen die graag experimenteren en biseksuele mannen worden gezien als homo's die nog in de kast zitten.

Wat betreft biseksuele vrouwen toonde het onderzoek aan dat het vooral lesbische vrouwen zijn die biseksuele vrouwen aanzien als hetero vrouwen die graag experimenteren. En dat homo mannen biseksuele vrouwen eerder zien als zich zowel aangetrokken voelen tot mannen als tot vrouwen.

Volgens de onderzoekers helpt dit verklaren waarom vooral lesbische vrouwen vooroordelen hebben tegenover biseksuele vrouwen, waarbij ze er ook op wijzen dat het aantal lesbische vrouwen met vooroordelen tegenover biseksuele vrouwen afneemt.

Tot slot besloten de onderzoekers: "De androcentrische verlangenshypothese laat ons zien hoe biseksuele vrouwen het slechtst doen in alle groepen binnen de holebi en transgender+ gemeenschap betreffende seksualiteit, omdat de seksualiteit van biseksuele mannen wordt aanzien als meer "authentiek" homo, vanwege hun waargenomen sterkere aantrekkingskracht tot mannen, en de seksualiteit van biseksuele vrouwen eerder wordt aanzien als nep vanwege hun waargenomen sterkere aantrekkingskracht op mannen."holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 03 February, 2020 en 2994 keer gelezen.Reageer op dit bericht: