Homo en biseksuele mannen riskeren hun leven voor een mooier lichaam.De in Manchester gevestigde LGBT Foundation waarschuwt voor het feit dat steeds meer Britse homo en biseksuele mannen hun leven op het spel zetten, door het gebruik van steroïden en plastische chirurgie om er beter uit te zien, om zo meer aanvaard te worden binnen de homo gemeenschap.

"Je bent te lelijk om homo te zijn', woorden die Jakeb regelmatig te horen kreeg. Het zorgde er voor dat hij zich waardeloos voelde en op een bepaald punt bijna zelfmoord pleegde. Maar toen kwam hij in aanraking met anabole steroïden om zijn spiermassa te vergroten en er beter te gaan uit zien.

Jakeb is één van de duizenden homo en biseksuele mannen die zeggen dat ze onder druk van sociale mediaplatforms en dating-apps hun lichaam gingen veranderen met het oog op meer aanvaarding en het vinden van een partner. Maar de LGBT Foundation waarschuwt voor de gevaren van lichaamsverandering door gebruik van steroïden en plastische chirurgie en meer. Jakeb ontdekte zelf om te beginnen hoe verslavend anabole steroïden zijn en liep daarbij zelfs een hart probleem op.

Ook James uit Lincoln merkte dat voor veel homo en biseksuele mannen uiterlijk nog belangrijker is dan voor veel heteroseksuele vrouwen. Bij James begon het toen hij zijn T-shirt uit deed in een homobar waarna een man een afkeurend walgelijk geluid liet horen. "Maar hij zei wel dat ik mooie armen had. Uiteindelijk deed het me besluiten een buikwandcorrectie te ondergaan. Ik stond toe dat een andere man me zo beïnvloedde, dat ik letterlijk een deel van mezelf liet verwijderen. En daar heb ik de dag van vandaag nog steeds spijt van, vooral wanneer ik naar mijn lichaam kijk. Mijn operatie mislukte en ik hield er een groot lelijk lidteken aan over op mijn buik."

Volgens de meest recente cijfers vrijgegeven door de British Association of Aesthetic Plastic Surgeons, werden er in 2018 ruim 180 buikwandcorrecties uitgevoerd bij mannen, een stijging van 18% tegenover het voorgaande jaar. Professor Afshin Mosahebi zegt dat homo mannen momenteel meer cosmetische ingrepen ondergaan dan hetero mannen, hoewel hij opmerkt dat vrouwen in het algemeen nog steeds meer ingrepen ondergaan dan mannen. De chirurg gelooft dat de druk van sociale media mensen ertoe aanzet om onder het mes te gaan. "Sommige patiënten hebben geen operatie nodig, ze hebben psychologische hulp nodig, en zelfs de patiënten die een operatie nodig hebben, moeten naar behoren worden geïnformeerd over alle mogelijke risico's," zegt hij.

Matthew, auteur van Straight Jacket: How to be gay and happy, zegt dat homofobie de problemen van het lichaam van homo's heeft aangewakkerd. Men zat eerst jaren in de kast, durfde niet zichzelf te zijn, en net dat niet durven zichzelf zijn zorgt bij velen voor onzekerheid en een negatief beeld over hun eigen lichaam. En door de media en dating-apps staan homo mannen vandaag de dag meer onder druk dan hetero mannen om het perfecte lichaam te hebben. Als je op dating-apps kijkt zou je na een tijd denken dat de overgrote meerderheid van de homo mannen supermodellen zijn. Als homo man is het vinden van een andere aantrekkelijke man ook een oordeel over jezelf, veel homo mannen verwarren: 'Wil ikbij hem zijn?' met 'Wil ik hem zijn.'

Jeff Ingold, van de holebi & transgender rechtenorganisatie Stonewall zegt dat het cruciaal is dat vooral homo mannen in de media meer uiteenlopende afbeeldingen zien van homo en biseksuele mannen met verschillende lichaamstypes. "Dit zou niet enkel helpen homo en biseksuele mannen zichzelf meer te aanvaarden, het zou ook helpen schadelijke stereotypen af te breken die het lichaamsbeeld en zelfrespect van homo's en biseksuele mannen beïnvloeden."

Volgens Jakeb zou het mooi zijn als men meer verschillende lichaamsbeelden van homo en biseksuele mannen toont. Want hij heeft vandaag de dag nog steeds last van het niet aanvaard worden door andere homo en biseksuele mannen omwille van hoe hij er uit ziet. "Er zijn nog steeds mannen die zeggen dat ze hun huis niet zouden verlaten als ze op mij leken." Ik ben ergens een trotse homo, we hebben grotendeels gelijkheid, maar we zijn niet vriendelijk voor elkaar."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 31 January, 2020 en 4990 keer gelezen.