Hele straat komt op voor transvrouw wiens kat vermoord werd door transfobe.Buren en andere bewoners uit de straat van een transgender vrouw in Rosendale, New York, die jarenlang gepest werd door een transfobe vrouw uit de straat, lanceerden recent een krachtig statement door het huis van de transgender vrouw in de regenboog kleuren te schilderen in support met de holebi & transgender gemeenschap, en om te tonen dat ze de transvrouw steunen en aanvaarden zoals ze is.

Jarenlang had de transvrouw rustig omgegaan met het gepest van haar buurvrouw. Maar dat veranderde toen die transfobe buurvrouw de kat van de transvrouw vermoorde en in tweeën sneed. Angelina Bouros, gevestigd in New York, VS, ontdekte het lichaam van haar kat Rambo achter haar schuur. Een incident dat het kookpunt was van niet-aflatende intimidatie die begon in 2017.

Maar na het incident op Twitter te hebben gedeeld, kwamen Rosendale bewoners samen om haar te ondersteunen door haar huis te transformeren in de kleuren van de regenboog om een sterke verklaring af te geven dat transfobie niet wordt getolereerd in hun buurt. Ook enkele holebi's en transgenders kwamen mee schilderen.

De transvrouw voelt zich nu gesterkt door de vele steun die ze kreeg en zegt dat de transfobe dader de verkeerde persoon heeft uitgekozen om te pesten. "Ik had eerder een regenboogvlag op mijn huis gezet, niemand stoorde zich er in eerste instantie aan, tot er toch iemand was die het niet leuk vond en ik haat brieven kreeg.

Tot op heden is niet bekend wie de dader is, maar de persoon maakte zichzelf duidelijk dat hij of zij de transvrouw enorm haat door haar geliefde kat te doodden en in tweeën te snijden en het lijkje achter te laten in de tuin van de transvrouw.

"Ik heb geen kinderen," zei de transvrouw, "dus mijn katten zijn mijn kinderen. En ik hou zoveel van hen als iemand van een huisdier zou kunnen houden. Hoezeer het incident haar ook brak, het maakte Bouros alleen maar vastbesloten om terug te vechten. De enige manier die ze zelf bedacht was haar huis schilderen in de regenboogkleuren, waarmee ze vorig jaar begon door in eerste instantie enkel wat regenboog vlekken op haar huis aan te brengen. Toen de feiten over de kat via sociale media bekend raakten boden de buren uit haar straat aan mee te helpen haar huis in de regenboog kleuren te schilderen. "Het is een signaal tegen onverdraagzaamheid en haat," aldus de mensen die het huis mee hielpen schilderen.

In 2018 gebeurde iets gelijkaardig in Pennsylvania waarbij een lesbisch koppel hun eigen huis in de regenboog kleuren schilderde in protest tegen homofobe buren, het verhaal kan je hier onder via een link lezen:
LEES OOK
LESBISCH KOPPEL VERFT HUIS IN REGENBOOG KLEUREN IN REACTIE OP HOMOFOBE BUREN - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 30 January, 2020 en 4652 keer gelezen.Reageer op dit bericht: