Nog 16 Amerikaanse staten hebben sodomiewet waaronder 'recent' nog homo's gearresteerd werden.Het is bijna niet te geloven, maar toch hebben nog steeds 16 Amerikaanse staten sodomiewetten tegen 'perverse seksuele praktijken' en 'misdaden tegen de natuur'. Volgens de ACLU (American Civil Liberties Union) waren wetten tegen sodomie oorspronkelijk ontworpen om elke vorm van seks te verbieden die niet diende voor voortplanting. Binnen die wetten viel ook bestialiteit en seks buiten het huwelijk.

Maar eind jaren zestig werden de wetten gebruikt om specifiek gericht te zijn op homo's, als een excuus voor discriminatie toen de vooruitgang van homorechten net begon. Sommige staten herschreven hun sodomiewetten zodat ze alleen van toepassing zouden zijn op homo's, anderen oordeelden voor de rechtbank dat ze niet konden worden toegepast op hetero's. In andere staten werd er geen officiƫle wijziging aangebracht en werden sodomiewetten eenvoudig behandeld alsof ze alleen van toepassing waren op homo's. De wetten werden gebruikt om holebi's en transgenders te verbieden kinderen op te voeden, hen te ontslaan of jobs te weigeren, en om hen in het algemeen te discrimineren en te laten zwijgen.

Vandaag de dag, anno 2020 blijkt dat er nog 16 Amerikaanse staten zijn waar de sodomie wet niet is afgeschaft. Deze staten zijn: Alabama, Florida, Georgia, Idaho, Louisiana, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, North Carolina, Oklahoma en South Carolina. En drie staten richten daarbij hun statuten specifiek alleen op relaties van hetzelfde geslacht, zijnde Kansas, Kentucky en Texas.

Hoewel het misschien lijkt dat het geen probleem is dat deze 16 staten nog steeds een sodomie wet heeft, blijkt dat onterecht zoals alarmerend recent bleek. In 2013 werden twee mannen nog het doelwit van de undercoverpolitie in East Baton Rouge, Louisiana, en werden ze gearresteerd voor "misdaden tegen de natuur". En nog recenter, anno 2015 werden in hetzelfde gebied opnieuw twee mannen gearresteerd voor het hebben van 'onnatuurlijke' seks.

En hoewel beide zaken door rechters werden verworpen, tonen ze aan dat de sodomiewetten toch nog steeds een schadelijk effect hebben en kunnen hebben op de holebi en transgender gemeenschap. Vandaag de dag debatteren wetgevers in Maryland over de sodomiewet om ze al dan niet in te trekken.
LEES OOK
10 TAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANSGENDER WET INVOEREN, EENTJE OOK ANTI HOLEBI WET
HOLEBI & TRANS DECENNIUM ACHTER DE RUG, MIJLPALEN UIT DE AMERIKAANSE GESCHIEDENIS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 28 January, 2020 en 2906 keer gelezen.Reageer op dit bericht: