NMBS komt met genderneutrale toiletten en meer in alle Belgische stations.De NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) komt met een groot toiletplan waarbij er in alle trein stations onder andere een genderneutraal toilet komt

Tegen de zomer zou er een uniform toiletbeleid moeten zijn voor elk type van treinstation in België. Daarbij zal er altijd minstens een toilet open moeten zijn ook buiten de kantooruren, wat nu zelden het geval is. Een of twee toiletten moeten 24 uur per dag geopend zijn. Momenteel is het niet mogelijk om het sanitair open te houden wanneer de loketten dicht zijn. Het gebrek aan sociale controle leidt immers tot te veel ‘ongewenst gedrag’. De nieuwe strategie wil dit vermijden klinkt het.

Verder komen er genderneutrale toiletten en zullen alle dames én heren toiletten worden voorzien met een uitrusting om voor baby's te zorgen. Ook zal er in elk groot station toezicht komen van een fysiek persoon, en komt men in middelgrote stations met (half)geautomatiseerde voorzieningen. Om de kosten te dekken zullen de toiletten betalend zijn.

NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman zegt: "De concrete uitwerking van het hele plan is nog volop aan de gang. Zeker is dat we maximaal zullen inzetten op netheid, veiligheid en op moderne voorzieningen. Nog in de eerste helft van dit jaar moet het plan klaar zijn. Daarna kan het in de praktijk gebracht worden."
LEES OOK
EERSTE VLAAMSE STAD MET GENDERNEUTRAAL TOILET IN OVERHEIDSGEBOUW - 2019
ANTI HOLEBI & TRANS ORGANISATIE BOYCOT GENDERNEUTRALE BARBIES - 2019

Bron: hln.be & holebi info - Januari 2020.
Méér binnenlands nieuws: klik in het menu bovenaan op nieuws en kies dan binnenland.

Dit bericht is gepost op 27 January, 2020 en 3222 keer gelezen.