Belgische voetbalcub riskeert geldboete wegens homofobie.RSC Anderlecht moet zich in februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verantwoorden voor het spreekkoor "Alle boeren zijn homo's", dat in de wedstrijd tegen Club Brugge werd gezongen. De club moet zich tevens verantwoorden voor de voetzoeker die Simon Mignolet belandde in dezelfde wedstrijd.

De thuisnederlaag tegen Club Brugge afgelopen weekend zinde bepaalde fans van de harde kern van Anderlecht niet. Enkele Brusselse fans zongen het beruchte spreekkoor "Alle boeren zijn homo's". De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich op vrijdag 7 februari over de strafmaat, met mogelijk een boete rond 2.500 euro tot gevolg.

Ook voor de voetzoeker die werd gegooid riskeert de club eveneens 2.500 euro geldboete. Bovendien hangt Anderlecht ook nog een match achter gesloten deuren boven het hoofd voor beide incidenten, maar het Bondsparket vraagt om die straf niet effectief te maken. Het is niet de eerste keer dat RSCA voor dat spreekkoor vervolgd wordt. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) legde Anderlecht eerder een boete van 2.000 euro op voor dezelfde feiten die vorig jaar plaatsvonden.

UPDATE 10 FEBRUARI 2020
De club kreeg in hoger beroep géén geldboete. Je kan het bericht daarover terug vinden in het binnenlands nieuws, klik in het menu bovenaan op nieuws en kies dan binnenlands nieuws van 10 februari 2020.

LEES OOK
DIT ZIJN DE STRAFFEN VOOR BELGISCHE HOMOFOBE & RACISTISCHE VOETBAL FANS - 2019
BELG VOETBALCLUB KORTRIJK MOET 5.000 EURO GELDBOETE BETALEN WEGENS HOMOFOBIE - 2019
DEENSE VOETBALCLUBS KRIJGEN GELDBOETE WEGENS HOMOFOBE FANS - 2019

Bron: bruzz.be

Dit bericht is gepost op 26 January, 2020 en 3111 keer gelezen.