Tal van Hollywoodsterren steunen openlijk homo presidentskandidaat Pete Buttigieg.Het is januari 2020, in de VS markeert dat het begin van een verkiezingsjaar. Ook de grootste Hollywoodsterren mengen zich in de strijd, en laten zich nu al luid en duidelijk horen welke presidentskandidaat hun voorkeur geniet. Bij opvallend veel sterren is dat de democratische Pete Buttigieg. Als hij wint, zou hij de eerste homoseksuele president van de Verenigde Staten worden.

Eerste homo presidentskandidaat met groot gevolg achter zich
Buttigieg komt op voor de democratische partij. Met zijn 38 jaren op de teller zit hij nog maar drie jaar boven de minimumleeftijd om president te mogen worden. Daarnaast is hij de voormalige burgemeester van South Bend, Indiana. In 2018 trouwde hij met zijn vriend Chasten Glezman in de Cathedral of St. James in South Bend. Verder is hij een polyglot en kan zich daardoor verstaanbaar maken in het Engels, Noors, Spaans, Arabisch, Italiaans, Maltees, Dari en Frans. Hij is niet de eerste homoseksuele politicus ooit die zich kandidaat stelt, maar hij is wel de eerste die zoveel gevolg achter zich kon krijgen.

Meeste A-list donaties
Om te beginnen is Pete volgens Business Insider de kandidaat met de meest ontvangen donaties van A-listers. Zo kreeg hij zowel van modeontwerper Tom Ford als van talkshow presentatrice Ellen Degeneres 5.600 dollar. Mode- icoon Anna Wintour schonk dan weer 2.800 dollar. Ondertussen haalde Buttigieg al ruim 24,8 miljoen dollar op voor zijn campagne.

Hollywoodsterren
Daarnaast zijn de Hollywoodsterren ook erg lovend over Buttigieg. Acteur Robert De Niro zei: "Ja, hij bevalt me heel erg. Hij heeft alle vaardigheden achter de hand, en hij is bovendien een Afghanistan-veteraan... Ook al is hij nog jong, ik denk dat hij iets bijzonders kan doen voor ons land."

Actrice Sharon Stone zegt dan weer zichzelf te herkennen in Buttigieg. "Het valt me op hoe authentiek hij is, ten midden van al die razernij-politici, die hun gelijk proberen te halen door te roepen. Hij herinnert me aan de reden dat ik zelf politiek actief ben geworden als tiener, en waarom ik zoveel van deze democratie hou." De actrice doneerde 5.600 dollar voor zijn campagne.

Acteur en tv-maker Seth MacFarlane, die onder andere ‘Family Guy’ en ‘The Orville’ bedacht, schreef een hele brief over de kwaliteiten van Pete: "Buttigieg is één van de beste presidentskandidaten die ik ooit heb gezien. Het lijkt mij dat een belangrijk onderdeel van de job is dat je veel moet leren op korte tijd. Niemand begint er namelijk aan met alle nodige kennis. Maar Pete is de meest flexibele, best aangepaste, meest intuïtieve en kritische speler in het spel. Veel van de kandidaten zijn flashy, luid, en ze geven een goede show. Maar dat is niet wat we nodig hebben, of waar het echte werk begint. Of hij deze keer nu wint of niet, het is waarschijnlijk dat Buttigieg ooit president zal worden."

Ook acteurs Alan Cumming, Kevin Costner, George Takei, John Stamos, Kevin Bacon, Matt Bomer, Michael J. Fox lieten al weten dat ze op Buttigieg zullen stemmen en doneerde ondertussen ook al een flink bedrag voor Buttigieg's campagne. Ook tv-maker Ryan Murphy zou al een aanzienlijk bedrag gestort hebben.

Amerikaans actrice Gwyneth Paltrow nodigde hem dan weer uit voor een etentje en doneerde ook een grote som geld. Ook zangeres Barbra Streisand en actrice Jennifer Aniston zullen voor Buttigieg stemmen. Aniston zei dat ze geld doneerde "in de hoop dat hij zijn concurrenten binnen de democratische partij kan verslaan." Zangeres Mandy Moore liet tot slot weten: "ik kom net van een fundraiser voor Pete, elke dollar die we kunnen inzamelen voor zijn campagne telt. Ik geloof in hem, en de visie die hij heeft voor Amerika.

Extra over Buttigieg
Op 23 januari 2019 kondigde Buttigieg aan dat hij in de race stapte om president van Amerika te worden voor de presidentsverkiezingen van 2020. Zijn campagne voert hij met drie grote punten: vrijheid, democratie en veiligheid.

Hij beschrijft zichzelf als een progressief en een voorstander van democratisch kapitalisme . Hij is voorstander van universele gezondheidszorg met behoud van particuliere verzekeringen, zoals hij noemt 'Medicare for all who want it'. Ook is hij voorstander van controles voor aankopen van vuurwapen. Hij wil ook een milieubewust beleid ter bestrijding van vervuiling en klimaatverandering voeren, Buttigieg beschouwt klimaatverandering een bedreiging voor de nationale veiligheid. Hij ondersteunt de subsidiëring van zonnepanelen en het Akkoord van Parijs.

Nadat Donald Trump de Verenigde Staten uit het akkoord had teruggetrokken, was Buttigieg een van de vele burgemeesters van de VS die de Mayors National Climate Action Agenda ondertekenden en beloofde dat zijn stad zich aan de overeenkomst zou blijven houden. Buttigieg is een voorstander van de Equality Act, een wetsvoorstel dat federale non-discriminatiebescherming uitbreidt tot LGBT-mensen. Hij verzet zich tegen het verbod van de Trump-administratie op transgenderpersoneel in het leger . Buttigieg is voorstander van het DACA-programma en de federale wetgeving die een weg naar burgerschap zou creëren voor jongeren die illegaal als kinderen het land waren binnen gekomen. En hij ondersteunt abortusrechten.
Voor wie interesse heeft, officiële website van zijn presidentscampagne => Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 22 January, 2020 en 3099 keer gelezen.Reageer op dit bericht: