Maak kennis met Nick & Christophe, het eerste homo koppel in Blind getrouwd.Vier seizoenen en zeventien heterohuwelijken heeft het geduurd, en eindelijk is het zo ver, binnenkort trouwt een eerste homo koppel in het VTM programma Blind getrouwd. De eer is aan Christophe en Nick (allebei 38). Blind getrouwd’ keert in februari terug op VTM, de exacte datum is nog niet bekend.

Wie zijn Christophe en Nick. We stellen ze kort voor, waarna je nog meer van de twee mannen te weten kan komen in het nieuws bericht dat daar onder volgt.

Christophe (38) ambtenaar uit Gent

Hoe omschrijf je jezelf?
“Ik ben altijd positief ingesteld en enthousiast. Ik hou van cultuur en van lekker eten en drinken. Ook al kan ik zelf voor geen meter koken.”
Hoe ziet je ideale partner eruit?
“Ik zoek iemand die mijn dromen met me kan delen, maar ook iemand bij wie ik terecht kan om tegenslagen te verwerken. Hij moet humoristisch en intelligent zijn, initiatief kunnen nemen en kunnen relativeren.”

Nick (38) steward en instructeur uit Antwerpen

Hoe omschrijf je jezelf?
“Ik probeer elke dag alles uit het leven te halen, want je leeft maar één keer. Ik ben een levensgenieter die zegt waar het op staat en probeer altijd goedgehumeurd te zijn. Vrienden zijn enorm belangrijk in mijn leven.”
Hoe ziet je ideale partner eruit?
“Mijn ideale partner is een leuke, spontane man die me op mijn gemak kan laten voelen. Iemand die net als ik humor gebruikt om zijn zenuwen onder controle te houden.”

Elk seizoen van Blind getrouwd klonk de kritiek luider. In Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland vonden homo en lesbische koppels al de weg naar het altaar in Blind getrouwd, maar de Vlaamse versie bleef achter. En dus werden kosten noch moeite gespaard. De makers klopten aan bij holebiverenigingen en zorgden voor zichtbaarheid op specifieke events. Na het vierde seizoen verscheen op VTM zelfs een wervingscampagne, speciaal gericht op holebi’s. Een zoektocht naar de heilige graal, als het ware.

Eindelijk succes
Maar één die met succes afliep, want voor het vijfde seizoen bleken Christophe en Nick een ideale match. De één is ambtenaar bij de stad Gent, de ander een steward uit Antwerpen. Net als de koppels die vóór hen deelnamen, vertrouwen ook zij op de wetenschap om voor hen de ware liefde te vinden. “Ik was het stilaan beu om de single nonkel te zijn op familiefeestjes”, lacht Nick uit Antwerpen. Hij was twee jaar single en probeerde tevergeefs de ware te vinden via online datingapps. “Maar ik bleef op mijn honger zitten. Het is te vluchtig, de gesprekken raken te snel uitgedoofd en ik miste diepgang. Geef mij maar traditioneel daten. De spanning die opbouwt, en het liefst wacht ik met de eerste kus tot na een paar dates. Door mee te doen aan ‘Blind getrouwd’ weet ik dat ik iemand vind die hetzelfde engagement durft aan te gaan en het net zo serieus wil aanpakken als ik.”

Gedeelde visie
Een visie die hij deelt met Christophe. De ambtenaar, die bij de stad Gent betrokken is bij projecten rond ontwikkelingssamenwerking, houdt ook van daten op de klassieke manier. “Ik heb zelfs nooit een online profiel aangemaakt”, vertelt hij. “Swipen is niet aan mij besteed. Ik leer liever iemand kennen in het uitgaansleven of via vrienden, dat zorgt voor meer vertrouwen. Maar het probleem is dat het echt moeilijk is geworden om op die manier iemand te vinden, datingapps hebben veel veranderd.” Vier jaar was Christophe single, hij schreef zich in voor ‘Blind getrouwd’ omdat hij aan zichzelf begon te twijfelen. “Ik verloor steeds te snel interesse en kon niemand vinden aan wie ik blijvend mijn vertrouwen kon geven. Ik geloof heel erg in het huwelijk, omdat het je verplicht om te investeren in elkaar en er altijd in te blijven geloven. Anders haak je te snel af. Ik heb lang gedacht dat ik geen lief nodig had, maar de laatste jaren begon het te knagen.”

Beide schreven ze zich al eens in
En dus wendden de twee zich tot de vragenlijst op de website van VTM, de eerste stap om zich kandidaat te stellen. Niet voor het eerst trouwens, want zowel Nick als Christophe schreef zich al eens in. “Maar nadat ik die eerste keer de aanmelding had ingevuld, ben ik niet ingegaan op de vervolgmail”, zegt Nick. “Ik was er nog niet klaar voor, op dit moment kwam het veel beter uit. Al had een vriendin met wie ik altijd naar het programma kijk me deze keer ingeschreven. Ik wist van niets, tot ik plots werd opgebeld door het productiehuis. Erg lang heb ik niet moeten twijfelen om me te smijten. Ik was twee jaar single en had niets te verliezen.” Christophe raakte wel ver in zijn allereerste selectieprocedure, maar voor hem werd toen geen match gevonden. Net als Nick was ook Christophe een fan van ‘Blind getrouwd’. En dat is volgens hem een voordeel. “Ik wist dat het programma met respect voor de koppels gemaakt wordt en dat de makers niet belust zijn op sensatie. Het is een oprecht programma, dat heeft zeker geholpen bij mijn motivatie om me in te schrijven.”

Angst voor bekenden
In de afgelopen vier seizoenen trouwde al zeventien koppels, maar nooit eerder was er een koppel van hetzelfde geslacht. “Een eer”, vertellen Nick en Christophe over die primeur, al hadden ze ook schrik dat ze hun onbekende echtgenoot van ergens zouden kennen. “Héél veel schrik had ik daarvoor”, lacht Christophe. “Het is een cliché dat homo’s elkaar vaak kennen, maar er is toch iets van aan.” Dat vindt ook Nick. ”‘Als het maar geen ex is van één van mijn vrienden’, dacht ik. Maar gelukkig was dat dus niet het geval.”

Nog een negatief beeld van holebi's
Een rotsvast geloof in de wetenschap en de hoop op ultieme liefde: daarvoor nemen Nick en Christophe deel, maar ze hopen ook dat hun match iets teweeg kan brengen. “Er zijn nog te veel mensen die een negatief beeld hebben over holebi’s en niet kunnen geloven dat wij net hetzelfde zijn als iedereen. Ook als we trouwen”, zegt Nick.

Dat benadrukt ook Christophe. “Twee mannen die elkaar kussen en vastpakken, dat is voor veel mensen nog slikken, merk ik. Ook ik ben al nageroepen op straat wanneer ik hand in hand liep met mijn ex-vriend. Dat is toch niet meer van deze tijd? Na de vorige seizoenen van ‘Blind getrouwd’ was ik altijd de eerste om langs de zijlijn te roepen dat er te weinig diversiteit was in het programma. Ondertussen begrijp ik de moeilijkheid van het matchen beter, maar het werd toch stilaan tijd. Of het iets zal worden tussen mijn match en mij, is afwachten, maar als we er met het programma voor kunnen zorgen dat er één 16-jarige uit de kast komt, is het voor mij sowieso al een succes.”

‘Blind getrouwd’ keert in februari terug op VTM, de exacte datum is nog niet bekend. Wie de zes andere deelnemers zijn, kunnen fans later in een speciale aflevering op VTM GO ontdekken. Ook na de uitzendingen van Blind Getrouwd kunnen kijkers wekelijks terecht bij de online talkshow ‘Blind Getrouwd: Naspel’. Daarin volgt elke episode de thematiek van de uitzending op antenne (de matchmaking, het huwelijk, samenwonen,...).

Bron: hln.be - holebi info - Januari 2020

Dit bericht is gepost op 21 January, 2020 en 3607 keer gelezen.