Zweedse kroonprinses en prins schreven holebi & trans+ geschiedenis.Kroonprinses Victoria van Zweden en haar echtgenoot Prins Daniel hebben een historisch koninklijk bezoek gebracht aan een holebi en transgender+ organisatie, die een duidelijke boodschap van steun uitzond in het licht van de groeiende nationalistische politiek.

Het was de eerste keer dat de kroonprinses een holebi en transgender+ organisatie bezocht en werd gevraagd door de royals zelf. De prinses wilde naar verluidt meer weten over hoe de houding tegenover holebi's en transgenders in haar land veranderde.

President Deidre Palacios van RFSL zei dat het "een kritieke tijd" was voor de organisatie omdat de aanwezigheid van de regenboogvlag en het werk van RFSL wordt bedreigd door "nationalistische troepen". Daarom is het een symbolisch betekenisvolle gebeurtenis dat het kroonprinsespaar interesse toont in holebi en transgender+ rechten werk, en heeft besloten om de grootste en oudste organisatie van Zweden voor holebi's en transgenders te bezoeken, "zei ze. Het koninklijk paar toonde met name interesse in het voortdurende werk van RFSL met sport en ouderen. Ze spraken ook over immigratie en asiel.

RFSL schonk Victoria en Daniel geschenken, transvlagtruien van het project Sports for all bodies, en een regenboogvlag met het opschrift: “Aan het kroonprinsepaar om te genieten van die dagen dat een regenboog nodig is. Van RFSL anno 2020." Dat het kroonprinsespaar, als woordvoerders van Zweden, hier komt om meer te leren over de situatie van jonge holebi's en transgenders is ongelooflijk belangrijk voor ons ”, aldus Jêran Rostam, president van RFSL Ungdom. “Vooral in het licht van dat de conventie van de rechten van het kind aan het einde van dit jaar werd opgenomen in de Zweedse wetgeving. Dat betekent dat ook holebi en transgender kinderen de kans moeten krijgen om hun leven te leiden op basis van hun genderidentiteit en seksualiteit."

Dat het Zweedse koningshuis een hart voor holebi's heeft beweest kroonprinses Victoria al in 2013, nadat ze de prijs: 'homo van het jaar' uitreikte aan Jonas Gardell wiens geschriften over de aids-crisis van de jaren tachtig de natie bij de keel grepen.
LEES OOK
NEDERLANDSE KONING KWAM OP VOOR HOLEBI & TRANS IN VN SPEECH + VIDEO - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 19 January, 2020 en 3141 keer gelezen.Reageer op dit bericht: