Gent komt met eerste holebi & trans filmfestival van het nieuwe decennium (29/01 - 02/02).Sphinx Cinema (Gent) organiseert het eerste holebi (& trans) filmfestival van het nieuwe decennium. Van woensdag 29 januari tot en met zondag 2 februari worden bezoekers ondergedompeld in verhalen die een gevarieerde en kleurrijke wereld weerspiegelen.

Het is intussen de achtste editie van het holebifilmfestival PinX. “Er is heel wat veranderd over de jaren”, klinkt het. “Holebiverhalen spreken een groeiend publiek aan, denk maar aan bekroonde films als ‘Call Me By Your Name’, ‘Moonlight’ of ‘Girl’ van eigen bodem. Toch krijgen nog te weinig films de kans om hun plaats in het ruime filmaanbod te claimen.” Het filmfestival wil cinefielen de kans geven om een ruimer aanbod binnen het genre te ontdekken. “We vertonen films die inspireren, aan het denken zetten, entertainen en het feestje gaande houden.”

De vijfdaagse opent met de film ‘Matthias et Maxime’, waarin twee beste vrienden hun liefde voor elkaar ontdekken na een kus in een kortfilm. Afsluiten doet het festival met ‘Port Authority’, een film over identiteit, keuze en sociale druk. Daartussen staan er heel wat parels gepland uit de recente en de oudere holebifilmgeschiedenis. Zo werd ‘The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert’ speciaal voor de 25e verjaardag van zolder gehaald.

Tot slot nog op het programma:een performance van het Gentse dragcollectief House of LUX en een Love Boat-Party in de A.M Club maken het feest compleet. De documentaire ‘Transkids’ over vier transgenderjongeren in Israël, en de winnende kortfilm ‘The Distance Between Us and the Sky’ beloven evenveel harten te winnen.

PinX brengt een selectie van films die seksualiteit bevraagt en onderzoekt, het hedendaagse genderdebat beïnvloedt en een gevarieerde en kleurrijke wereld weerspiegelt. We hopen de persoonlijke en maatschappelijke verwachtingen te kunnen beïnvloeden en proberen bij te dragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van holebi en transgender+ verhalen in film en media. We vertonen films die inspireren, aan het denken zetten, entertainen en het feestje gaande houden.

Info PinX Filmfestival
- Een ticket kost 10,50 of 8,50 met reductie.
- Aanvang vertoningen Dagelijks om 20u en 22u30 en op donderdag en Op vrijdag ook om 17u30,
- Op woensdag, zaterdag en zondag ook om 14u30 en 17u en Op zondag ook om 11u.
- De kassa opent een halfuur voor aanvang van de film en blijft na de start van de film nog een kwartiertje open.
- Elke film wordt voorafgegaan door een kort voorprogramma (trailers van nieuwe films en reclameblok).
- Tenzij anders vermeld, is er geen pauze voorzien.
- Place to be: Sphinx Cinema en café -Sint-Michielshelling 3 Gent
- Meer info (Programma, info, tickets...) ==> Klik hier


Bron: sphinx en hln.be - Januari 2020

Dit bericht is gepost op 18 January, 2020 en 3329 keer gelezen.