Lesbische Broadway-show met beroemde lesbiennes en 2 beroemde lesbische koppels.Sex and the City-ster Cynthia Nixon, 53, (foto) regisseert binnenkort een baanbrekende lesbische Broadway-show geproduceerd door Ellen DeGeneres. De show wordt ondersteund door een volledig vrouwelijk en lesbisch producerend team dat bestaat uit Ellen DeGeneres, 61, en haar vrouw Portia de Rossi, 46, en Lily Tomlin, 80, en haar vrouw Jane Wagner, 84, en tot slot ook viervoudig Tony Award winnende Broadway-producent Harriet Newman Leve.

Het originele stuk, genaamd 'Last Summer at Bluefish Cove,' geschreven door Jane Chambers ging in 1980 in première en is nog nooit eerder op Broadway te zien geweest. Toen het zijn debuut maakte, was het een mijlpaal in de lesbische dramatische literatuur als het eerste reguliere toneelstuk in zijn soort. Het stuk volgt acht lesbische vrouwen in de loop van één zomer in de fictieve badplaats Bluefish Cove op Long Island. Elke zomer huren de vrienden een cluster van strandhutten zodat ze vrij kunnen leven en liefhebben, maar in een bepaald jaar wordt hun leven op zijn kop gezet wanneer een hetero vrouw genaamd Eva zich bij de groep voegt, zich niet bewust van de andere dames hun seksuele oriëntatie, wordt ze langzaam verliefd op één van de vrouwen.

Het stuk werd destijds geprezen omdat het een van de eerste producties was om lesbiennes af te beelden als goed afgeronde, driedimensionale karakters, waarbij typische homofobe stereotypen werden vermeden. "Geen van de vrouwen in dit stuk verontschuldigt zich omdat ze lesbisch zijn," zei Chambers in een interview met The New York Times in 1981. "Ze accepteren het en hebben een productief leven. Ik weet niet waarom dat een bedreiging voor mensen zou moeten zijn. ”De cast, het creatieve team en het theater moeten nog worden aangekondigd, maar het stuk wordt naar verwachting later dit jaar geopend.

Hoewel Nixons rol als Miranda op HBO's Sex and the City van haar misschien een begrip heeft gemaakt, is ze al lang een bekend gezicht op Broadway. Ze maakte haar Broadway-debuut in de heropleving van The Philadelphia Story in 1980. Haar andere Broadway-credits zijn The Real Thing (1983), Hurlyburly (1983), Indiscretions (1995), The Women (2001) en Wit (2012).

Van 1988 tot 2003 had Nixon een relatie met leerkracht Danny Mozes, samen kregen ze twee kinderen. In juni 2018 maakte Cynthia trots bekend dat haar oudste kind transgender is. In 2014 begon ze een relatie met onderwijsactiviste Christine Marinoni. Het koppel trouwde in 2012. In 2011 kregen ze samen een zoontje Max Ellington met als biologische moeder Christine.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 17 January, 2020 en 3333 keer gelezen.Reageer op dit bericht: