Billy Porter doorbrak genderrollen op de rode loper.Acteur Billy Porter, 50, bevrijdde, naar eigen zeggen, zichzelf zopas 'van de slavernij van mannelijkheid' met vlindertattoos en een strapless jumpsuit, terwijl hij over de rode loper van de Critics Choice Awards liep.

De acteur droeg een zeeschuimgroene jumpsuit van de ontwerper Hogan McLaughlin, zijn blootgestelde armen en decollet├ę bedekt met handgeschilderde vlindertattoos. (Bovenste foto's) Porter verklaarde dat de look was ge├»nspireerd "door de vrijgevochtenheid van David Bowie en het disco-tijdperk van de jaren '70, mijn favoriete favoriet."

"De categorie is: Fashion Gumby Butterfly Realness. De met de hand geschilderde vlindertattoos van heyannabee zetten mijn thema voort voor 2020, dat wordt losgelaten van de slavernij van mannelijkheid en de vrijheid viert," schreef de acteur op Instagram.

Het is niet voor het eerst dat Porter de genderrollen doorbreekt. Vorige week arriveerde hij op de rode loper van de Golden Globes in een met Swarovski ingelegde kleedachtige witte smoking, compleet met een gevederde sleep van 14 meter en een diamanten halsketting van 40 karaat, (onderste foto).

Poserend voor de camera's zei Porter tegen verslaggevers: "Ik ben niet traditioneel." Hij legde uit dat hij door de jaren heen teveel tijd heeft doorgebracht op de mannelijkheidstrein gebonden aan de verwachtingen van zijn geslacht. "Op het moment dat ik mezelf ervan bevrijdde, begonnen al deze prachtige dingen te gebeuren," voegde hij eraan toe. "Authenticiteit is de waarheid." Sinds zijn rol in Pose heeft Porter de regels van de rode loper keer op keer opnieuw uitgevonden en claimt hij de rol van best geklede persoon van Hollywood.

Porter speelt al langer met zijn gender. Men kan hem beschouwen als genderfluid of genderqueer. Hij volgt zijn eigen weg, maar zit ook in een rijtje van steeds meer mannen die gender doorbrekend zijn, door met een toch nog mannelijk uiterlijk, meestal met baardje, zich te kleden in een jurk, rok of jumpsuit. Het feit dat hij daarnaast openlijk homo is en sinds 2017 gehuwd met zijn vriend Adam Smith speelt geen rol in zijn gender beleving, ook steeds meer heteroseksuele mannen doorbreken de genderrollen waarbij men stelt, 'ook een man kan een jurk, rok, nylonkousen of een jumpsuit dragen.' (Op holebi info Pinterest, vind je tal van foto's van gender doorbrekende mannen).

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 15 January, 2020 en 1939 keer gelezen.Reageer op dit bericht: