Minstens 50 holebi- transfobe aanvallen per dag in Londen.Het aantal homfobe aanvallen in Londen is vorig jaar met 22% gestegen, wat neer komt op 50 incidenten per week, aldus cijfers van de Metropolitan Police gepubliceerd door de Evening Standard. Ook vorig jaar kwamen er regelmatig berichten van een stijgend aantal holebi- en transfobe haatmisdaden in geheel Engeland, maar verder ook in Wales en Schotland.

In de afgelopen twaalf maanden werden er 2.835 haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid gerapporteerd bij de Metropolitan Police, in vergelijk met 2.307 in 2018. In vergelijk met 2011 gaat het om een stijging van meer dan 100%. Ook het aantal haatmisdaden tegen transgender personen is toegenomen, ze zijn volgens de politie zelfs verviervoudigd.

De Britse holebi & transgender rechtenorganisatie Stonewall zei aan BBC dat 81% van de mensen die slachtoffer zijn van holebi- of transfobie geen aangifte doen. Dat zou betekenen dat het werkelijke aantal haatmisdaden tegen holebi's en transgenders nog veel hoger ligt.

Josh Bradlow, hoofd van de Metropolitan Police, zei: "Een cruciaal onderdeel van het vergroten van het vertrouwen van mensen in het melden van haatmisdrijven, is weten dat ze serieus worden behandeld. Daarom is het zo belangrijk dat haatmisdrijven op basis van seksuele geaardheid en / of transidentiteit worden behandeld als verergerde delicten.

Shaun Bailey, kandidaat burgemeester om Sadiq Khan op te volgen riep de regering vorige week op om een nieuwe wet die holebi- en transfobie haatmisdaden strenger straft, gelijk aan racistische en religieuze haatmisdrijven. .Daarnaast beschuldigd hij de huidige Londense burgemeester van het niet hebben gehandeld om de meest kwetsbare personen in zijn stad te beschermen, terwijl diens woordvoerder eerder claimde een nultolerantie benadering van haatmisdaden in Londen te hanteren.

Al in 2018 waarschuwde de Britse politie voor een toename in het aantal haatmisdaden tegen holebi's en transgenders ten gevolge van de Brexit, wat ondertussen al meermaals werd aangetoond in heel het Verenigd Koninkrijk.
LEES OOK
STIJGING AANTAL HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS IN ENGELAND SCHOTLAND & WALES - 2019
STIJGING AANTAL HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANSGENDERS IN SCHOTLAND - 2019
OVERWELDIGEND BEWIJS DAT HOLEBI- EN TRANSFOBIE SCHADELIJK IS VOOR DE GEZONDHEID - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 12 January, 2020 en 3333 keer gelezen.Reageer op dit bericht: