Holebi jongeren vaker online gepest dan hetero jongeren + video.Uit nieuwe cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek, blijkt dat holebi (homo, lesbisch, biseksueel) jongeren online twee keer vaker lastiggevallen worden in vergelijk met heteroseksuele jongeren.

Het onderzoek werd gedaan onder 28.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Met name seksueel getinte incidenten worden door holebi jongeren, 5,3% vaker gerapporteerd dan door heteroseksuele jongeren, 1,6%. Verder blijkt dat 43,3% van de jongeren die te maken kreeg met online pesten na het laatste incident last had van emotionele gevolgen, waarbij men regelmatig terug dacht aan de feiten, men slecht sliep of men er zich erg boos over voelde.

Desondanks gaf bijna de helft van de slachtoffers, 48,9 procent, aan dat ze het incident weliswaar als verkeerd zagen, maar niet als een misdrijf. 11,3 procent omschreef het incident als toeval en 7,5 procent gaf zichzelf de schuld van het incident. Een kleine groep van 4,1 procent vond het incident wel een misdrijf.

Slechts 8% van de gepeste jongeren deed aangifte bij politie of een andere instantie. 36,7% vertelde er over aan een familielid, vrienden of een leerkracht. 4;8% deed uiteindelijk wel aangifte bij de politie. Bekijk hier onder een kort (1:00 min) filmpje over het onderwerp met nog enkele cijfers.Bron: rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 11 January, 2020 en 3371 keer gelezen.Reageer op dit bericht: