Netflix mag dan toch film met homo Jezus vertonen.De 'controversiële' Braziliaanse film waarin Jezus als homo wordt gepresenteerd, mag toch door Netflix worden vertoond. Dat blijkt uit het oordeel van het Hooggerechtshof op donderdag dat het bevel die de vertoning van de film verbod opheft.

Woensdag 8 januari had een rechter uit Rio (Brazilië) bepaald dat de film een belediging zou zijn voor christenen en daarom verboden moest worden. Maar donderdag 9 januari oordeelde het Hoogste Hof anders. Volgens het Hooggerechtshof moet de film 'A primeira tentação de Cristo (De eerste verleiding van Christus)', van toneelgroep Porta dos Fundos te zien kunnen zijn, en is vrijheid van meningsuiting van fundamenteel belang in een democratie. De hoge gerechtshof rechter oordeelde, anders dan de rechtbank in Rio, dat de film niet het christelijke geloof van Brazilianen zal aantasten.

Toen het verbod werd opgeheven, schreef Netflix Brasil op Twitter: "We zijn een groot voorstander van artistieke expressie en zullen vechten om dit belangrijke principe, dat het hart van grote verhalen is, te verdedigen." Advocaten van de streamingdienst stelden eerder al dat het bedrijf zich sterk maakt voor de vrijheid van artistieke expressie.

Eerdere Jezus was homo verhalen
Het is niet voor het eerst dat er sprake is van een (zogenaamde) homoseksuele Jezus. Een kleine greep uit een hele hoop.

In 2007 was er in Zweden opschudding rond de tentoonstelling 'Ecce Homo' van artieste Elisabeth Ohlson Wallin, omdat de artieste Jezus op een foto afbeelde als zijnde homoseksueel. Nog in 2007 zei de Noord-Ierse holebi activist MacLochlainn dat Jezus homo is, hij deed die uitspraak nadat een politicus opriep de Gay Pride te verbieden.

Verder was er in 2012 nog De St Matthew-in-the-City, een Anglicaanse kerk uit Nieuw Zeeland die stelde dat de kans heel groot is dat Jezus homoseksueel was. Dat kondigde ze toen aan met een reclamebord met daarop de boodschap: 'tijd voor Jezus om uit de kast te komen'. Ook andere kerkgemeenschappen en geestelijken claimden eerder al dat Jezus homo was.

In 2014 was er opschudding rond het boek: ' The A Passion of Christ, A Gay Vision' van auteur Kittredge Cherry, een lesbische christelijke historica en predikante. Onder andere Facebook weigerde in eerste instantie de onschuldige cover van het boek toe te staan op de pagina van de auteur, maar nadat daarover opschudding ontstond liet de sociale media gigant de foto toch toe.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 11 January, 2020 en 3637 keer gelezen.Reageer op dit bericht: