Vlaamse gemeenten en steden protesteren bij Poolse ambassadeur om holebi & trans+ vrije zones.Het stadsbestuur van Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) is de volgende op rij die een brief heeft geschreven aan de Poolse ambassadeur, en dit uit verontwaardiging over de zogenaamde holebi (homo, lesbisch, biseksueel) & transgender+ vrije zones in Polen. Eerder werden de zones ook al veroordeeld door Europa.

Eerder schreven al enkele Vlaamse steden en gemeenten, waaronder Brugge, Gent en Leuven een gelijkaardige brief aan de Poolse ambassadeur om de holebi & transgender+ vrije zones te veroordelen. De gemeentes Beveren (Oost-Vlaanderen) en Tielt (West-Vlaanderen) keurde eerder een motie goed die de zones veroordelen.

De groeiende discriminatie tegen holebi's en transgenders verontrust ook het stadsbestuur van Sint-Niklaas. Het Sint-Niklase stadsbestuur wil zich de komende jaren verder inzetten voor holebi- en transgender+ inwoners klinkt het in de media. "Iedereen moet zich thuis voelen in onze stad. Daarom hebben we onlangs ook een participatiemoment rond diversiteit georganiseerd, waarbij we inwoners onder meer lieten meedenken over de uitwerking van een lokaal regenboogbeleid", aldus schepen voor Welzijn Sofie Heyrman (Groen).

Wat is er aan de hand in Polen?
- In juli 2019 kon je bij holebi info lezen over het feit dat de conservatieve publicatie Gazeta Polska stickers uitdeelde met daarop een doorkruiste regenboogvlag met het opschrift: 'holebi en transgender+ vrije zone'. Met als doel, dat burgers, handelaars en anderen zo hun eigen holebi & transgender vrije zone kunnen creƫren. Wat betekent dat men geen holebi's en transgenders in de buurt of winkel wenst of toelaat.
- Het gevolg is ondertussen dat tal van lokale besturen hun stad of provincie al geheel benoemden tot een holebi & transgender+ vrije zone, of een zone die vrij is van holebi & transgender+ ideologie.
- Afgelopen zomer waren er al ruim dertig zones waar holebi's en transgenders niet (meer) welkom zijn. Voorlopig zijn de zones nog symbolisch maar de kans bestaat dat dit in de toekomst veranderd en men dan een geldboete of erger invoert wanneer holebi's of transgenders een zone betreden.
LEES OOK
3 BELGISCHE STEDEN ROEPEN POLEN OP TE STOPPEN MET INVOEREN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES
POOLSE KRANT DEELDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER STICKERS UIT

Bron: hln.be en holebi info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 08 January, 2020 en 3025 keer gelezen.