N-VA betreurt politieke sneren tijdens actie tegen homofobieTijdens de manifestatie tegen homofoob geweld en discriminatie vorige week in Gent, namen verschillende mensen uit het publiek het woord. Enkelen sneerden daarbij naar de rechtse partijen, waarbij ook N-VA werd vernoemd.

"Ik vind het jammer dat er politieke uitspraken gebeuren op zo’n manifestatie", reageert Anneleen Van Bossuyt van N-VA in de media. Er waren enkele van onze gemeenteraadsleden, en verschillende leden van N-VA aanwezig op de manifestatie zaterdag”, zegt Van Bossuyt, die zelf nog op terugweg naar België was toen. "Want vanzelfsprekend tolereren wij geweld tegen holebi’s of transgenders niet."

Onze Europarlementairen hebben de recente resolutie tegen die zogenaamde ‘gay free zones’ waarvan zaterdag ook sprake was voluit gesteund. Het is dan ook heel jammer dat op zo’n manifestatie publiekelijk uitgehaald wordt naar N-VA. Onze partij is altijd al een voorvechter geweest van holebi- en transgenderrechten. Piet De Bruyn, Vlaams parlementslid voor N-VA, ontving in januari 2018 van Cavaria een prijs voor zijn holebi-engagement. Ook op lokaal vlak spreken we ons duidelijk uit als verdediger van holebi en transgender rechten.”

Extra info - N-VA & Holebi's & transgenders
- N-VA deed pas eind 2003 mee aan de verkiezingen.
- Van in het begin stemden ze telkens mee pro holebi gelijke rechten wetten.
- Ook de gelijke rechten van transgenders worden ondersteunt. Zo realiseerde N-VA in 2017 de nieuwe transgenderwet.
- Eerder stemde men ook al voor lesbisch meemoederschap. Ging men akkoord met verzwaring straffen homofobie, gaf men groen licht en ondersteunde men mee de Gay Games in Antwerpen en de Antwerp Pride.
- Piet De Bruyn en Theo Francken zetten zich actief in voor hulp aan Tjetsjeense homo's, Francken gaf enkele Tjetsjeense holebi's asiel in ons landje.
- De N-VA sprak zich ook uit tegen de nefaste behandeling van holebi's in Rusland en Oeganda.
- Piet De Bruyn is al enkele jaren rapporteur voor de rechten van holebi's en transgender personen in de Raad van Europa, en werd daarvoor eerder gelauwerd Cavaria. Enz...
- Er mag en moet verder worden opgemerkt dat de N-VA geen extreem rechtse partij is zoals het Vlaams Belang die nog nooit 1 pro holebi of transgender wet hebben gestemd, integendeel, de partij stemde altijd tegen, en zal dat ook altijd blijven doen. Kortom, de N-VA is vergelijkbaar met alle andere partijen met uitzondering van het VB op het vlak van de verdediging van de gelijke rechten van holebi's & transgenders.
LEES OOK
HOLEBI'S GAAN RECHTEN IN BELGIE NOOIT VERLIEZEN + REALISATIES WETTEN - 2019
HOLEBI'S & TRANSGENDERS PROTESTEERDEN IN GENT - 2020
VERWIJT DAT EEN RECHTSE HOLEBI SCHANDE IS, MAAKT ME BOOS, ALDUS VLAAMS POLITICUS - 2019
VLAAMSE HOLEBI'S ZIJN NIET PERSEE LINKS, EN DAT IS OKE, ALDUS VLAAMS POLITICUS - 2019
HOLEBI'S STEMMEN MEER RECHTS DAN LINKS, EN WAAROM, ONDERZOEK IN 5 LANDEN - 2019

Bron: hln.be en holebi info 2020.

Dit bericht is gepost op 08 January, 2020 en 3173 keer gelezen.